Decoctul de schinel, un antiseptic de exceptie0 Comments

Publicat in:
Etichete: antiseptic, cataplasme, ceai, decoct, frunze, planta, schinel, terapie

Schinelul reprezinta o planta care creste in Romania si in intreaga zona din jurul Marii Meditarane, fiind raspandita in locuri insorite si pe soluri umede. Aceasta planta poate ajunge la inaltimea de circa 1 metru si are o tulpina acoperita cu peri verzi.

Schinelul

Schinelul

 

La schinel, frunzele sunt albicioase si paroase, iar florile sunt galbene sau verde-deschis. Acestea infloresc la inceputul verii in luna iunie.

Ce contine?

Potrivit expertilor in domeniu, planta contine substante precum ulei volatil, benedictina, fitosterine si glicozidele lor, substante amare, acizi grasi, tanin, un principiu antibiotic, vitamina B1 si acid nicotinic.

Schinelul este o planta apreciata ca urmare a calitatilor sale de a stimula secretiile gastrice. In plus, aceasta planta este un foarte bun tonic, depurativ, antiseptic si cicatrizant.

Conform specialistilor, schinelul reprezinta un remediu natural care se foloseste cu succes in combaterea efectelor nocive ale hipoaciditatii gastrice, anorexiei, tulburarilor digestive si bolilor de ficat.

Schinelul trateaza degeraturile

De asemenea, aceasta planta se mai poate folosi pentru tratamentul afectiunilor stomacului, dar si al degeraturilor, in timpul iernii, sub forma de cataplasme.

Aceste afectiuni se pot trata cu ceaiul rezultat in urma fierberii plantei, din care va trebui sa consumati o cana cu circa o jumatate de ora inainte de fiecare masa principala.

Mai puteti sa va preparati o tinctura, ca urmare a macerarii in circa 250 de ml de alcool a acestei plante pentru un interval de aproximativ o saptamana.

Expertii afirma ca prin intermediul unor cataplasme sau bai efectuate din schinel se pot trata arsurile, degeraturile si diferitele ulceratii ale pielii. In plus, trebuie sa stiti ca aceasta planta nu se usuca la soare, ci la umbra, deoarece isi poate pierde capacitatile terapeutice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Decoctul de schinel, un antiseptic de exceptie

Lasă un răspuns