Pulberea de macris, efecte benefice pentru bolile ficatului0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, benefic, beneficii, boli, ficat, macris

Una dintre cele mai utile plante in scop terapeutic este macrisul. Aceasta planta creste in zonele de campie si cele deluroase din tara noastra si poate atinge un metru inaltime. Partea aeriana a macrisului are un gust acrisor placut si racoritor, motiv pentru care era frecvent folosita in alimentatie.

Macris

Macris

Radacina de macris este folosita pentru tratarea afectiunilor pielii, dar si a bolilor ficatului, precum si a intoxicatiilor.

Expertii in fitoterapie recomanda utilizarea macrisului sub forma de pulbere de frunze pentru bolile de ficat, dar si atunci cand va doriti sa efectuati dezintoxicarea organismului.

Trebuie spus ca in aceste situatii, macrisul se va lua stomacul gol, se va tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Pentru cei care sufera de boli de ficat si de intoxicarea organismului, pulberea de macris este foarte eficienta in combinatie cu cea a plantelor amare: anghinare, tintaura, gentiana sau pelin.

Puteti sa folositi un amestec de pulberi de radacina de macris, iarba de anghinare (Cinara scolymus), seminte de armurariu (Silbyum marianum) si iarba de sunatoare (Hypericum perforatum).

Acest amestec se va consuma sub forma de cate o lingurita de pulbere pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Veti constata ca dupa cateva saptamani vor aparea rezultate pozitive: revine pofta de mancare, iar tonusul psihic se intremeaza.

Macrisul, bun pentru imunitatea organismului!

Specialistii recomanda ca efectuarea acestui tratament sa se faca periodic, cate 3 luni/cura.

Macrisul se mai poate utiliza ca si un adjuvant in bolile tumorale maligne si benigne. In acest caz se va lua radacina de macris sub forma de pulbere: cate o lingurita, de patru ori pe zi.

Potrivit specialistilor, macrisul contine cateva substante care au efecte imunostimulente, mobilizand organismul sa elimine pe cale naturala formatiunile tumorale.

Radacina de macris reprezinta un stimulent eficient al digestiei si combate aparitia unor afectiuni cancerigene.

Pentru asta va trebui sa folositi circa patru lingurite de pulbere de radacina de macris, care se vor combina cu patru lingurite de miere. Acest amestec se va consuma pe stomacul gol, iar cura va dura cel putin doua luni si este recomandata impotriva acneei.

Daca suferiti de hepatita virala, se poate realiza un decoct de radacina, care se consuma in 2-3 reprize, pe parcursul unei zile. Acest amestec este explicat stiintific prin efectul sau extrem de benefic asupra ficatului si prin calitatea sa de detoxifiant.

Expertii ne mai spun ca o cura pentru rezolvarea acestui gen de probleme dureaza minimum o luna, iar eficienta remediului va fi tot mai puternica in cazul in care veti adauga o lingurita de iarba de trei-frati-patati (Viola tricolor) la o cana de preparat.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pulberea de macris, efecte benefice pentru bolile ficatului

Lasă un răspuns