Protectia tenului la barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete: barba, barbati, ingrijire, piele, produs, ten

O mare parte dintre barbati considera ca nu trebuie sa acorde prea mult din timpul lor pentru efectuarea unor operatiuni de ingrijire a tenului. Si totusi, expertii in dermatologie sustin ca ingrijirea tenului la barbati ar trebui sa fie facuta cat mai des, mai ales ca urmare a problemelor pe care le pot face in timp diversi factori.

Protectia pielii la barbati

Protectia pielii la barbati

Pielea barbatilor este diferita de cea a reprezentantelor sexului frumos: la barbat, hormonii androgeni dominati de testosteron dirijeaza sistemul hormonal. Expertii sunt de parere ca testosteronul este cel care determina o productie mare de sebum, asa ca pielea barbatilor este mai grasa decat cea a reprezentantelor sexului frumos.

Prin urmare, spun specialistii, pielea barbatilor poate fi mai des afectata de decat cea a femeilor de afectiuni ca acneea, aparitia unor cosuri, sau seboree.

Expertii in domeniu mai spun ca de multe ori pielea unui barbat sufera si ca urmare a barbieritului, care poate produce prejudicii pielii si poate determina iritatii. Pielea este astfel sensibilizata, deshidratata si destul de iritata.

Profesionistii in domeniu recomanda utilizarea pentru barbati a unor produse hidratante, care sa fie bogate in calciu, magneziu, siliciu si minerale.

Aceste substante au rolul de a stimula regenerarea celulelor si de a oferi protectie pentru iritatiile pielii. Expertii ssutin ca penetrarea substantelor active in pielea unui barbat se va produce prin glandele sebacee, care sunt in conexiune cu circulatia sangelui. Dermatologii recomanda o curatare a pielii de doua ori pe zi, dimineata si seara, chiar daca sunteti barbati.

Trebuie sa va indreptati atentia catre produse de curatare bogate in principii active care nu va vor agresa pielea.

Incercati sa utilizati o crema hidratanta, care va avea rolul de a va proteja contra agresiunilor factorilor de mediu. In plus, expertii recomanda folosirea unui produs hidratant dupa ce va barbieriti, mai ales ca aceasta operatiune poate distruge filmul lipidic al obrajilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Protectia tenului la barbati

Lasă un răspuns