Protectia tenului la barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete:barba, barbati, ingrijire, piele, produs, ten

O mare parte dintre barbati considera ca nu trebuie sa acorde prea mult din timpul lor pentru efectuarea unor operatiuni de ingrijire a tenului. Si totusi, expertii in dermatologie sustin ca ingrijirea tenului la barbati ar trebui sa fie facuta cat mai des, mai ales ca urmare a problemelor pe care le pot face in timp diversi factori.

Protectia pielii la barbati

Protectia pielii la barbati

Pielea barbatilor este diferita de cea a reprezentantelor sexului frumos: la barbat, hormonii androgeni dominati de testosteron dirijeaza sistemul hormonal. Expertii sunt de parere ca testosteronul este cel care determina o productie mare de sebum, asa ca pielea barbatilor este mai grasa decat cea a reprezentantelor sexului frumos.

Prin urmare, spun specialistii, pielea barbatilor poate fi mai des afectata de decat cea a femeilor de afectiuni ca acneea, aparitia unor cosuri, sau seboree.

Expertii in domeniu mai spun ca de multe ori pielea unui barbat sufera si ca urmare a barbieritului, care poate produce prejudicii pielii si poate determina iritatii. Pielea este astfel sensibilizata, deshidratata si destul de iritata.

Profesionistii in domeniu recomanda utilizarea pentru barbati a unor produse hidratante, care sa fie bogate in calciu, magneziu, siliciu si minerale.

Aceste substante au rolul de a stimula regenerarea celulelor si de a oferi protectie pentru iritatiile pielii. Expertii ssutin ca penetrarea substantelor active in pielea unui barbat se va produce prin glandele sebacee, care sunt in conexiune cu circulatia sangelui. Dermatologii recomanda o curatare a pielii de doua ori pe zi, dimineata si seara, chiar daca sunteti barbati.

Trebuie sa va indreptati atentia catre produse de curatare bogate in principii active care nu va vor agresa pielea.

Incercati sa utilizati o crema hidratanta, care va avea rolul de a va proteja contra agresiunilor factorilor de mediu. In plus, expertii recomanda folosirea unui produs hidratant dupa ce va barbieriti, mai ales ca aceasta operatiune poate distruge filmul lipidic al obrajilor.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 16.35 RONDacia plant b natural 72 cpr flacon


Dacia plant b natural 72 cpr flacon
B Natural comprimate este un produs Dacia Plant cu polen si drojdie recomandat in obezitate, supraponderalitate, foame emotionala.
Actiuni: vitaminizant, mineralizant, vitalizant, trofic al celulelor nervoase, roborant, antiastenic, antianemic, hepatoprotector, imunostimulent, antioxidant, antistres.
Indicatii: se utilizează ca adjuvant în: hipovitaminoză B, carenţe de vitamine şi minerale, afecţiuni neurologice inflamatorii şi dureroase, devitalizare, stări de oboseală şi slăbiciune, carenţe proteice, boli hepatice, anemie, astenie, neurastenii, convalescenţă, surmenaj, efort fizic şi intelectual şi în geriatrie.
Contraindicatii: alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.
Precautii: în sarcină şi alăptare se administrează cu recomandarea medicului.
Administrare:
Adulţi şi tineri peste 14 ani: câte 1-2 cpr. de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Copii între 5 şi 14 ani: câte 1/2-1 cpr. de 1-3 ori pe zi, înainte de masă, în funcţie de vârstă şi greutate.

Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În dificultăţi de înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.
Compozitie:
Drojdie de bere (250mg), polen (250mg), ulei esenţial de salvie (5mg).

Ingrediente inactive: lactoză, celuloză microcristalină, aerosil.DROJDIE DE BERE 

Drojdia de bere reprezintă masa rezultată după presarea reziduului rămas la fermentarea berii, ea fiind utilizată în panificaţie şi la prepararea băuturilor alcoolice. Drojdia conţine o ciupercă saprofită unicelulară microscopică denumită Saccharomyces cerevisiae, din compoziţia sa facând parte şi următoarele substanţe bioactive: proteine, aminoacizi, vitamine din complexul B, şi anume B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacinamida), B5 (pantotenatul de calciu), B6 (piridoxina), B7 (colina), B8 (biotina), B9 (acidul folic), B12 (cianocobalamina), B15 (acidul pangamic); săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu), enzime, lipide, glucide, etc. Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B: 

B1 (tiamina) - eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii. 

B2 (riboflavina) - utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii. 

B3 (niacinamida) - implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos, procesele de oxido-reducere. 

B5 (pantotenat de calciu) - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreşte rezistenţa la infecţii. 

B6 (piridoxina) - neurotrofic, antianemic. 

B7 (colina) - neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate, previne căderea părului. B8 (biotina) - utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor. 

B9 (acidul folic) - are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal. 

B12 (cianocobalamina) – antianemic, acţionează asupra sistemului nervos mărind puterea de concentrare, contribuie la menţinerea echilibrului hormonal. 

B15 (acid pangamic) - ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu împotriva îmbătrânirii, ajută la detoxifierea ficatului. 

Global, grupul vitaminelor B prezintă acţiune antianemică, vitaminizantă şi trofică asupra celulelor nervoase. Datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi drojdia de bere are acţiune hepatoprotectoare şi, de asemenea, ajută la refacerea florei intestinale saprofite, mai ales după tratamentul cu antibiotice (datorită ciupercii Saccharomyces cerevisiae). Alte acţiuni: remineralizant, vitalizant, roborant, antiastenic. POLEN 

Se prezintă sub formă de pulbere granulată, fiind cules de albine, care îl recoltează de la numeroase specii de flori. După colectare, polenul are forma unor grăuncioare de culori variate, de la alb până la negru intens, predominant fiind cel galben, portocaliu sau brun. Polenul este considerat un aliment nutritiv datorită conţinutului ridicat în: proteine, aminoacizi esenţiali şi neesenţiali, glucide, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, acid folic, B12), C, E, betacaroten, lipide (acid oleic, linoleic, palmitic, arahidonic), flavonoide (rutină, quercetină, miricetină), fenoli, enzime, etc. El manifestă proprietăţile florilor de la care a provenit astfel încât, polenul de tei este calmant şi sedativ, polenul de păpădie are acţiune depurativă, polenul de cimbrişor stimulează circulaţia sanguină, etc. Polenul fiind însă un amestec polifloral îmbină calităţile plantelor de la care a fost extras, fiind recomandat în: anemii, carenţe proteice, boli hepatice (datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi are acţiune regenerantă la nivelul celulelor hepatice), carenţe de vitamine şi minerale, astenie, neurastenii, devitalizare, stări de oboseală şi slăbiciune, surmenaj, efort fizic şi intelectual, convalescenţă şi în geriatrie. De asemenea, polenul este un bun remediu pentru copiii astenici, rahitici, anemici, cu apetit capricios şi cu recurenţe infecţioase respiratorii.ULEI ESENŢIAL DE SALVIE (Salviae aetheroleum)

Uleiul esenţial de salvie (alcătuit din α şi β-pinen, camfen, limonen, β-cariofilen, borneol şi α-terpinen) creşte tonusul psihic fiind recomandat ca adjuvant în surmenaj psihic şi intelectual [...] 

Link-uri Sponsorizate

Protectia tenului la barbati

Lasă un răspuns