Pedicuta, planta care este un remediu pentru reumatism si artrita0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, artrita, cataplasma, ceai, pedicuta, planta, reumatism

Pedicuta este o planta care creste in tara noastra si se mai numeste bradisor, bratul-ursului, cornisor, crucea-pamintului, piciorul-lupului sau talpa-ursului. Planta se aseamana cu muschiul de padure si creste in zonele umbroase, avand radacini micute si subtiri. Cand planta ajunge la varsta de 4 ani, formeaza vara un pistil de culoare galbena care contine polen, care se intrebuinteaza in tratamente homeopatice pentru pielea ranita.

Pedicuta

Pedicuta

Pedicuta este o planta de leac care creste numai la liziera padurilor si in padurile inalte dinspre nord, de la o altitudine de 600 metri in sus. Expertii in acest domeniu recomanda pedicuta pentru tratarea unor afectiuni precum reumatism si artrita.

Afectiuni tratate cu pedicuta

Aceasta planta mai este utilizata si pentru constipatie cronica si hemoroizi. In plus, ceaiul facut din pedicuta se foloseste in tratarea bolilor cailor urinare si ale organelor genitale, la dureri si tumefieri ale testiculelor, contra formarii nisipului la rinichi.

Pedicuta se mai utilizeaza pentru combaterea efectelor hepatite, la tumori ale ficatului si ofera suport pentru cei care se afla in convalescenta.

Expertii sustin ca pedicuta este o planta care contine radiu. Trebuie spus ca multi oameni au fost vindecati de crampe musculare cu ajutorul unor perne umplute cu pedicuta.

Potrivit specialistilor, ceaiul din planta de pedicuta se foloseste contra cirozei hepatice si a cancerului hepatic, iar cataplasma cu pedicuta se utilizeaza impotriva diferitelor dureri musculare.

Ceaiul de pedicuta

Daca va preparati ceai de pedicuta, trebuie sa stiti ca aceasta planta nu trebuie fiarta, ci numai oparita cu apa in clocot. In acest sens, o lingurita de pedicuta se opareste cu circa un sfert de litru de apa in clocot, apoi se consuma numai o ceasca pe zi, dimineata pe stomacul gol.

Specialistii sustin ca in caz de ciroza hepatica sau de cancer hepatic, se beau zilnic cate 2 cesti. De asemenea, trebuie sa stiti ca prin intermediul pedicutei uscate, se pt face cataplasme pentru locuri mai dureroase.

Cei care sufera de diaree trebuie sa intrebuinteze ceaiul cu multa precautie, ca sa nu le provoace spasme intestinale, mai recomanda expertii in fitoterapie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pedicuta, planta care este un remediu pentru reumatism si artrita

Lasă un răspuns