Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
Nalba, planta care trateaza ranile - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Nalba, planta care trateaza ranile0 Comments

Publicat in: Fără categorie


Potrivit opiniei expertilor, in tara noastra cresc circa 700 de plante medicinale spontane sau cultivate, Romania ocupand un loc fruntas in lume in acest domeniu.

Nalba

Nalba

Printre acete plante uimitoare cu capacitati benefice pentru corpul uman se afla si nalba, o planta medicinala cunoscuta in traditia noastra populara sub numele de nalba de padure, banuti, nalba salbatica, nalba mica sau casul popii.

Afectiuni tratate cu nalba

Nalba este benefica pentru mai multe afectiuni. De la ea se recolteaza florile, frunzele si tulpina, din iunie pana la sfarsitul lunii august.

Inca de acum cateva milenii, terapeutii foloseau nalba pentru actiunea sa asupra ranilor, inflamatiilor, ulceratiilor care se vindecau greu. Expertii in fitoterapie sustin ca uzul sau intern aduce beneficii in caz de gastrite, inflamati ale vezicii urinare, afectiuni ale cailor respiratorii.

Specialistii mai spun ca nalba se poatre folosi in cazul hiposecretiei glandelor lacrimale, mai ales ca toate speciile de nalba contin mai multe substante care au capacitatea de a umezi corneea si de a stimula secretia glandelor lacrimale.

Infuzie de nalba

Nalba se poate folosi sub forma de infuzii. De pilda, acestea se pot pregati din flori si frunze, circa 2 linguri/cana, timp de 15-20 de minute.

In plus, din radacina de nalba se poate face o infuzie de 3 linguri/cana, care se fierbe circa 10 minute si se infuzeaza 20 de minute.

Pentru rani si inflamatii se pot pune comprese cu durata de 30-40 de minute, reumectate de 1-2 ori in acest timp, iar acestea cicatrizeaza rapid ranile.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 52.08 RONTea forte 20817 luci infuser - white buc tea forte


Acest infuzor in care se pot infuza frunze de ceai este perfect atat pentru a fi folosit intr-o cana, cat si intr-o ceasca sau intr-un mic ceainic. Este nevoie doar sa se adauge ceai sub forma de frunze in baza infuzorului din otel inoxidabil,  sa se infileteze partea superioara colorata din ceramica si apoi sa se infuzeze propriu-zis ceaiul. Dupa infuzare, infuzorul se aseaza pe tava pentru ceai care il insoteste pentru a retine eventualele picaturi de ceai.
Infuzorul LUCI poate fi folosit in masina de spalat vase
Disponibil in 3 culori. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Nalba, planta care trateaza ranile

Lasă un răspuns