Marul lupului, planta recomandata pentru tratarea infectiilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: bai de sezut, infectii, marul lupului, planta, Tratament

Marul lupului este o planta medicinala care se mai numeste in popor curcubetica sau buruiana de remf. Aceasta planta creste prin vii, la margini de camp si prin locuri virane. Planta este inalta de 50 de cm, are florile galbene si un miros puternic.

Expertii in fitoterapie sustin ca marul-lupului este una dintre cele mai utilizate plante inca din vechime.

Marul lupului

Marul lupului

Marul lupului – indicatii

Marul lupului se utilizeaza pentru a face parul sa creasca frumos, pentru a indeparta cosurile de pe fata si a infrumuseta pielea. Potrivit spceialistilor, principala substanta secretata de ea este acidul aristolochic.

Planta se recomanda pentru tratarea unor:

  • boli hepatice,
  • tumori benigne si maligne sau boli ginecologice,
  • infectii genitale,
  • abcese,
  • furuncule,
  • eczeme infectioase sau
  • hemoroizi.

Expertii in domeniu recomanda folosirea unei cataplasme din pulbere de marul-lupului impotriva diferitelor dureri. In acest caz, se va folosi un tifon cu tinctura, care se va aseza pe locul afectat timp de 30 de minute.

Imediat dupa aceea se indeparteaza compresa si se lasa pielea sa se zvante pentru macar o jumatate de ora.

In cazul in care suferiti de abcese, furuncule, eczeme infectioase trebuie sa puneti pe locul afectat o cataplasma cu marul-lupului vreme de trei-patru ore pe zi, dupa care se lasa pielea sa se zvante in aer liber, timp de o ora. Se repeta aplicatia zilnic.

Amestecul de marul lupului, bun pentru hemoroizi

Se vor efectua bai de sezut din macerat de marul-lupului impotriva hemoroizilor, inflamatiilor anale, infectiilor genito-urinare recidivante.

Pentru cancerul genital la femei se face o clisma la doua zile si o irigatie vaginala, cu acelasi tip de preparat ca si la clisme, o data la trei-patru zile.

Specialistii sunt de parere ca foarte utile sunt si baile de sezut cu marul-lupului, care vor fi facute o data la doua-trei zile impotriva hemoroizilor. In plus, se mai recomanda aceasta planta pentru tratarea cancerului de piele. In acest caz se va face o data la doua zile o clisma cu marul-lupului.

In plus, puteti sa aplicati in fiecare zi o cataplasma cu tataneasa si marul-lupului. Specialistii recomanda ca aplicarea cataplasmelor sa se repete pana la disparitia totala a leziunii.

In cazul in care aveti rani mai greu vindecabile la degetele de la maini si de la picioare, va trebui sa umpleti pe jumatate un pahar cu tinctura de marul-lupului, dupa care se inmoaie in el degetul afectat pentru circa 20-30 de minute. In cateva zile infectia se va retrage si apoi va disparea, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Marul lupului, planta recomandata pentru tratarea infectiilor

Lasă un răspuns