Infuzia de paducel imbunatateste circulatia cerebrala0 Comments

Publicat in:
Etichete: cerebral, circulatie, infarct, infuzie, inima, paducel

Paducelul reprezinta o planta care se mai numeste in popor gherghinar, malai moale sau maracine alb. Are forma unui arbust cu ghimpi, cu flori albe cu frunze mici si lobate. Potrivit expertilor, paducelul contine flavone, colina, acetilcolina, trimetilamina, acid cafeic, ursolic, tanin, ulei volatil.

Paducel

Paducel

Ce contine

In plus, fructele sale contin vitamina C si compexul de vitamine B. Specialistii sustin ca acest arbust are rolul unui sedativ cardiac si nervos, vasodilatator, hipotensor, tonic cardiac si usor astringent. De la aceasta planta se folosesc in mod curativ florile, fructele si frunzele.

Paducelul – indicatii

Printre afectiunile care se pot trata cu acest arbust se afla angina pectorala, miocardita, hipertensiunea arteriala, tahicardie, tulburari neurovegetative.

Expertii recomanda folosirea unui macerat din mladite de paducel impotriva anginei pectorale, miocarditei, hipertensiunii arteriale. Trebuie sa stiti ca mladitele de paducel diminueaza ritmul cardiac si normalizeaza tensiunea arteriala.

Acesta are o actiune vasodilatatoare si restabileste circulatia in zonele afectate de infarctul miocardic. Planta are efect sedativ si majoreaza capacitatea de oxigenare a creierului, prin imbunatatirea circulatiei cerebrale.

Tinctura de flori de paducel trateaza angina pectorala

Poate trata insuficienta cardiaca, infarctul miocardic, nevroza cardiaca, miocarditele, endocarditele, tulburarile minore ale somnului, starile de anxietate.

Expertii spun ca in cazul in care suferiti de astfel de afectiuni, va trebui sa luati un amestec din mladite de paducel sub forma de 30-50 picaturi, de 2-3 ori pe zi.

Acestea se dilueaza in putina apa si se iau cu un sfert de ora inainte de mesele principale. Potrivit specialistilor, infuzia din frunze de paducel este buna in combaterea crizelor de angina pectorala. Tinctura din flori de paducel este foarte utila impotriva crizelor de angina pectorala.

Cum se prepara infuzia de paducel

Ca sa va preparati o tinctura de paducel aveti nevoie de 20 g flori uscate macerate timp de 10 zile, in alcool de 70 de grade. Va fi nevoie sa consumati cate 15-20 de picaturi in timpul crizei sau preventiv, cate 15 picaturi, in putina apa, de 3 ori pe zi.

Pentru prepararea unei infuzii se recomanda o lingurita amestec de flori, fructe si frunze uscate, la 200 ml de apa clocotita.

Amestecul se va infuza intr-un vas acoperit timp de 10 minute si se bea o cana cu ceai in timpul crizei sau preventiv, in cursul unei zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Infuzia de paducel imbunatateste circulatia cerebrala

Lasă un răspuns