Infuzia de lumanarica, benefica pentru tratarea degeraturilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: arsuri, bronsita, hemoroizi, lumnarica, plante

Despre lumanarica

Printre plantele cu numeroase efecte benefice asupra sanatatii umane se afla si lumanarica. Aceasta planta face parte din familia Scophulariacea. Lumanarica este o planta erbacee, bianuala, care creste pe terenuri uscate si pietroase din apropierea unor paduri, dar si in zonele deluroase.

Expertii spun ca in al doilea an la tulpina florifera, cilindrica si dreapta, inalta pana la 2 m, cresc flori galbene, regulate, cu 5 stamine inegale.

Lumanarica

Lumanarica

Lumanarica infloreste din iunie pana in august, iar de la ea se folosesc in scop curativ florile, care in prealabil vor fi uscate si pastrate la loc racoros.

Indicatii lumanarica

Potrivit specialistilor, lumanarica se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum inflamatii acute si cronice ale bronhiilor, avand un efect sudorific asupra corpului uman.

Expertii spun ca planta contine mai multe mucilagii si substante sapnozoide si are o actiune emolienta, expectoranta si diaforetica.

Este recomandata de catre specialisti pentru tuse de diferite etiologii, tuse asmatica, laringite, traheite si bronsite.

In mod extern, aceasta planta poate fi folosita pentru hemoroizi, arsuri, intepaturi, furuncule, abcese si degeraturi, spun expertii in fitoterapie.

Daca aveti nevoie de un astfel de tratament, trebuie sa va preparati o infuzie de 2 lingurite de flori la o cana de apa si sa o consumati fierbine, de doua ori pe zi dimineata si seara, iar problemele vor disparea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Infuzia de lumanarica, benefica pentru tratarea degeraturilor

Lasă un răspuns