Cat de necesare sunt proteinele pentru corpul uman?0 Comments

Publicat in:
Etichete: corpul uman, dieta, marea britanie, medici, nutritie, proteine

Unele dintre cele mai importante substante pentru corpul uman sunt proteinele. Acestea sunt esentiale pentru cresterea si pentru dezvoltarea organismului, insa expertii sunt de acord ca cei mai multi oameni consuma mult prea multe proteine.

Importanta proteinelor

Importanta proteinelor

Potrivit unui material publicat de portalul independent.ie, in Marea Britanie, autoritatile recomanda sa se consume zilnic proteine in proportie de circa 10-15 % din totalul alimentelor ingerate.

„Departamentul de Sanatate recomanda ca proteinele sa reprezinte aproximativ 10 – 15 % din dieta noastra zilnica, ceea ce inseamna in jur de 55 de grame pentru barbati si 45 de grame pentru femei”, a anuntat expertul dietetician britanic Azmina Govindji.

Cu toate acestea, conform datelor Fundatiei de Nutritie Britanica, persoanele de sex masculin consuma aproximativ 88 de grame de proteine pe zi, iar femeile aproximativ 64 de grame.

Prin urmare, apare intrebarea ce alimenteaza acest mit, cum ca am avea nevoie de multe proteine zilnic?

„Unele diete, cum ar fi Atkins, pledeaza pentru pierderea rapida in greutate prin reducerea carbohidratilor si cresterea cantitatii de proteine”, a adaugat medicul britanic.

De asemenea, potrivit nutritionistilor, un alt factor important care contribuie la aceasta convingere este trecutul in care se credea ca nimeni nu poate manca prea multe proteine fara sa aiba probleme de sanatate.

De exemplu, in urma cu un secol, oamenii erau sfatuiti sa consume peste 100 de grame de proteine zilnic, pentru ca, in anii 1950, persoanele preocupate de sanatatea lor sa fie indrumate sa creasca aportul de proteine.

Expertii in nutritie spun ca totusi, o cantitate prea mare de proteine poate presa ficatul, rinichii si alte organe sau sisteme ale corpului uman si poate cauza probleme de sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de necesare sunt proteinele pentru corpul uman?

Lasă un răspuns