Florile de sulfina, indicate pentru durerile de cap0 Comments

Publicat in:
Etichete:ceai, dureri de cap, flori, galbene, infuzie, sulfina, varice

Sulfina este o planta care se mai numeste popular molotru-galben. Creste pe marginea unor drumuri si are o tulpina de circa 2 metri inaltime. Florile ei sunt de culoare galbena, iar fructul este o pastaie, atarnand de pe ramuri, care contine 2 seminte.

Flori de sulfina

Flori de sulfina

Sulfina – indicatii

Potrivit expertilor, florile de sulfina au o actiune benefica impotriva unor afectiuni aparatului respirator: tuse, guturai, bronsita si astm bronsic.

In plus, sulfina este indicata si pentru afectiunile stomacului, precum crampe, colici intestinali, viermi intestinali, tulburari gastro-intestinale, pentru tratarea bolilor de ficat, dar si pentru afectiuni renale si genitale.

Are rolul de a regla tensiunea arteriala si este indicata in tratarea afectiunilor ochilor, conjunctivita, blefarita, umflarea pleoapelor. In plus, florile de sulfina trateaza bolile de piele si afectiuni ale sistemului nervos: boli de nervi, spasme, ameteli, dureri de cap si insomnie.

Trebuie sa stiti ca ceaiul de sulfina este un bun emolient, expectorant, antispasmodic, antiseptic, antibacterian, insecticid, astringent, cicatrizant si are efect anestezic.

Sulfina pentru un intern

Potrivit specialistilor, pentru uz intern, acest ceai se va folosi sub forma de infuzie: 20 g planta la 1 litru de apa clocotita, 3 cani pe zi, in cure de maximum 3 saptamani, cu un interval de 7 zile de pauza.

Sulfina pentru uz extern

Pentru uz extern, se poate pregati o infuzie din 60 g de planta la un litru de apa, cu care se vor face spalaturi oculare si se foloseste pentru gargara in afectiuni bucale.

Tot din aceeasi infuzie concentrata se pot consuma circa 2 cani zilnic in cazul in care suferiti de varice, mai sustin expertii in fitoterapie.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 38.00 RONPromopharma florit 21 mustar salbatic 10ml flacon promopharma


Promopharma florit 21 mustar salbatic 10ml flacon promopharma

pentru episoadele de tristete profunda fara vreun motiv anume sau chiar depresie.


 
MOD DE ADMINISTRARE:Se pun cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (se pot alege maxim 4-5 remedii) intr-un pahar cu apa plata. Acesta se bea pe parcursul zilei, in 4 reprize. Alternativ, se pot pune cate 2 picaturi din maximum 6 esente, amestecate in 30 ml de apa, din care se iau cate 4 picaturi, de 4 ori pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare; oricum de evitat in timpul meselor. In situatiile acute, se varsa picaturile direct sub limba, evitand contactul direct cu saliva.

Durata se stabileste in functie de persoana si simptome. Administrarea poate varia de la 1 saptamana la 2 luni (chiar si 1 an in anumite cazuri).

In cazul copiilor, dozele raman aceleasi, singura diferenta fiind durata terapiei care ar putea fi mai redusa, avand in vedere receptivitatea majora a varstei infantile. Desigur, aceasta depinde de evaluarea fiecarui caz in parte.

Terapia lui Bach nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nicio alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos; este simpla, naturala si la indemana oricui.

[...] 

Link-uri Sponsorizate

Florile de sulfina, indicate pentru durerile de cap

Lasă un răspuns