Drenajul limfatic, efecte benefice pentru corpul uman0 Comments

Publicat in:
Etichete: celulita, circulatie, corp uman, drenaj limfatic, limfa, sanguin

Multi oameni apeleaza la tot felul de tratamente pentru a scapa de oboseala si de stres. Trebuie spus ca in cazul in care va simtiti obositi si surmenati, exista o procedura prin intermediul careia va puteti elimina problemele. Expertii spun ca organismul uman se detoxifica aproape tot timpul, dar uneori devine suprasolicitat.

Drenaj limfatic

Drenaj limfatic

Specialistii sunt de parere ca secretul pentru ca corpul sa se detoxifieze il reprezinta majorarea fluxului limfatic care se poate realiza prin intermediul unui asa-numit drenaj.

Ce este limfa?

Prin drenajul limfatic manual se poate efectua un tratament de stimulare a limfei, prin intermeidul unor tehnici manuale, care au rolul de a elimina lichidelor in exces din organism cu ajutorul limfei.

Potrivit expertilor, limfa reprezinta un lichid transparent, care circula prin vasele si ganglionii limfatici, dar si in spatiile intercelulare.

Specialistii sunt de parere ca daca fluxul limfatic devine lent din cauza stresului, afectiunilor sau dietei, atunci toxinele se acumuleaza in corpul uman tot mai mult.

Conform expertilor, prin drenajul limfatic manual se poate obtine o imbunatatire a tonusului, dar si a circulatiei sanguine a corpului.

Drenajul limfatic diminueaza celulita

O cercetare recenta realizata in Marea Britanie a aratat faptul ca stimularea sistemului limfatic poate determina diminuarea celulitei dupa mai multe zile de tratament. In plus, aceasta tehnica este folosita cu succes pentru diminuarea efectelor nocive ale stresului.

Expertii sunt de parere ca in cadrul drenajului limfatic, trebuie manifestata atentie la pozitionarea ganglionilor limfatici in corpul uman.

Cand se realizeaza drenajul limfatic pentru tratamentele faciale, trebuie sa se maseze ganglionii limfatici din spatele urechilor, din partile laterale ale gatului si chiar cei aflati deasupra claviculei.

Profesionistii recomanda ca aceste miscari sa fie fine si foarte usoare, iar in completarea drenajului, trebuie sa beti foarte multa apa, sa faceti miscare si sa nu consumati deloc alimente procesate.

Printre beneficiile drenajului limfatic se numara diminuarea efectelor nocive ale alergiilor, artritei sau astmului. In plus, acesta poate imbunatati digestia organismului, somnul si poate intari suficient de mult sistemul imunitar afectat de vreo suferinta.

Drenajul limfatic are un efect de fabricare de anticorpi, regenerator si cicatrizant. In cazul in care va doriti sa incercati un asemenea tratatament cu drenajul limfatic, trebuie sa apelati la ajutorul specialistilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Drenajul limfatic, efecte benefice pentru corpul uman

Niciun comentariu

  1. Tanase Monica

    as dori o recomandare…un specialist in acest masaj…multumesc anticipat

Lasă un răspuns