Crinul de padure, planta indicata pentru combaterea ridurilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: bulb, calitati, crinul de padure, emolient, planta, riduri, ten

Una dintre plantele care creste in Romania si este utilizata in industria cosmetica, mai ales ca are numeroase efecte benefice asupra ridurilor este crinul de padure. Aceasta planta face parte din familia Liliaceea si creste in tara noastra in zonele cu paduri de foioase, in regiunile de campie, dar si in cele montane.

Crinul de padure

Crinul de padure

Crinul de padure prezinta in pamant un bulb de pana la 8 cm diametru si poate ajunge la inaltimea de 1 m si are flori purpurii. Petalele acestor flori prezinta mai multe puncte de culoare visinie, grupate in inflorescente care pot ajunge si pana la 20 de flori.

Trebuie spus ca tulpina crinului de padure are o culoare rosiatica, in timp ce frunzele sunt dispuse in mod alternant.

Calitati si beneficii ale crinului de padure

Expertii spun ca substantele chimice componente sunt insuficient studiate, insa practica empirica a demonstrat ca aceasta planta are calitati cicatrizante, diuretice, emenagoge si emoliente.

Specialistii sustin ca in fitoterapie este utilizat mai ales bulbul, dar si petalele florilor. Aceasta planta intra in compozitia numeroaselor produse cosmetice pentru combaterea ridurilor si estomparea cicatricilor, spun expertii.

Pentru uzul intern, crinul de padure se foloseste pentru tratarea unor afectiuni precum: boli renale, insomnii, amenoree, palpitatii cardiace – sub forma de infuzie, tinctura din bulb sau flori uscate.

In cazul in care se foloseste pentru uz extern, este indicata pentru tratarea unor abcese, arsuri, amigdalita, eczeme, eriteme, escoriatii, furuncule, intepaturi de insecte, taieturi, ulceratii ale pielii – sub forma de cataplasme cu bulb copt, comprese din infuzie de bulb.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Crinul de padure, planta indicata pentru combaterea ridurilor

Lasă un răspuns