Ceaiul de scai vanat, efecte terapeutice deosebite impotriva bronsitelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: bronsita, ceai, copii, infectii, planta, scai vanat, terapeutic

Scaiul vanat reprezinta o planta medicinala de culoare albastra care creste in zonele situate la marginea unor paduri si in regiunile de campie. Aceasta planta se inscrie in familia umbeliferelor si poate ajunge la inaltimea de peste o jumatate de metru.

Ceai de scai vanat

Ceai de scai vanat

Scaiul vanat are frunzele mici si dintate, iar florile au culoarea violacee-albastra si infloresc in timpul verii. Expertii sustin ca in scop terapeutic se prelucreaza toata planta, mai ales sub forma de decoct. Planta contine mai multe substante benefice pentru organismul uman, denumite saponine, sustin specialistii fitoterapeuti.

La ce este bun scaiul vanat

Aceasta planta are o actiune benefica in cazul afectiunilor cailor respiratorii, fiind un expectorant puternic.

In plus, scaiul vanat este un foarte bun calmant local si este recomandat pentru tratarea unor bronsite, dar si a tusei. Se poate consuma sub forma de ceai, care poate sa fie combinat si cu alte plante care au efecte medicinale deosebite asupra corpului uman.

Scaiul vanat se mai utilizeaza in tratamentul paradontozei, cariilor si a durerilor de dinti. In aceste situatii va trebui sa folositi un decoct de scai vanat pentru a face gargara dimineata si seara, iar durerile se vor calma treptat, insa va trebui sa vizitati cat mai repede medicul stomatolog pentru a remedia problemele dentare.

Expertii in domeniul fitoterapiei afirma ca baile cu decoct de scai vanat reprezinta un tratament eficace in combaterea efectelor nocive ale artritei si a infectiilor care apar mai ales la copii.

De asemenea, trebuie sa stiti ca ceaiul de scai vanat este foarte eficient in tratarea tusei, astfel incat se recomanda a se bea in fiecare zi, cate 3-4 linguri, indulcit dupa gust. In cateva zile, veti scapa de efectele problematice ale tusei, spun fitoterapeutii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ceaiul de scai vanat, efecte terapeutice deosebite impotriva bronsitelor

Lasă un răspuns