Cum putem sa contracaram cauzele paraliziei faciale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: facial, kinetoterapie, medici, paralizie, Tratament

Potrivit medicilor, nervii faciali asigura sensibilitatea gustului, secretia salivei si a lacrimilor. Expertii spun ca paralizia faciala se caracterizeaza prin atingerea totala sau partiala a fetei.

Specialistii au constatat in urma unor studii recente ca cea denumita „a frigore” este cea mai frecventa dintre paraliziile faciale, respectiv 23 de cazuri la 100.000 persoane anual. Aceasta afectiune neurologica cauzeaza mai multe deficiente comportamentale.

Paralizia faciala

Paralizia faciala

Bolnavul devine dependent de serviciile medicale specializate, de servicii sociale sau familiale. Printre cauzele importante ale paraliziei faciale se numara:

  • expunerea la curentii de aer,
  • accidentul vascular,
  • tumorile,
  • loviturile,
  • infectiile,
  • hipertensiunea arteriala si
  • diabetul.

Expertii ne avertizeaza ca in cazurile de paralizie faciala, pe langa interesarea fizica, este prezenta si o participare psihologica importanta, bolnavul avand sentimentul pierderii personalitatii. Inainte de debutul paraliziei faciale, pot sa se manifeste dureri ale urechilor, dupa care paralizia se instaleaza rapid, sustin medicii.

Poata sa dispara santul dintre nas si gura, coltul gurii este deviat si sters, iar obrazul este cazut.

De asemenea, mai pot sa existe cazuri cand bolanavul nu poate inchide ochiul, nu poate increti fruntea si nu poate arata dintii, iar suflatul, fluieratul, mestecarea mancarii si pronuntarea unor cuvinte se face cu dificultate.

Pentru a identifica aceasta afectiune se efectueaza o serie de teste: examenul electric clasic, care apreciaza existenta unei reactii de degenerare totala sau partiala dupa 2-3 saptamani de la instalarea paraliziei, electromiografia (EMG), cea care inregistreaza activitatea electrica a creierului, masurarea timpului de conducere nervoasa.

Kinetoterapia, tratamentul cel mai bun

In plus se mai efectueaza un examen medical denumit electroneurografia. Expertii spun ca acesta are rolul de a indica care este procentul de fibre nervoase atinse si se poate efectua in primele 10 zile.

Medicii sustin ca tomografia computerizata (CT) are o valoare mare pentru diagnostic. Potrivit specialistilor, tratamentul paraliziei faciale este medical, chirurgical si cuprinde si fizioterapie. Se recomanda ca inainte de debutul unui program de recuperare sa se analizeze o fotografie mai veche, anterioara paraliziei faciale, pentru a depista eventualele asimetrii ale fetei pacientului.

Este foarte folositoare efectuarea unei poze la inceputul tratamentului, care poate reprezenta un instrument pentru aprecierea corecta a eficacitatii tratamentului aplicat.

Medicii spun ca in acest moment, kinetoterapia reprezinta metoda cea mai folosita in lume pentru recuperarea in cazul paraliziilor faciale, depinzand si de gradul de severitate al afectiunii respective.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum putem sa contracaram cauzele paraliziei faciale?

Lasă un răspuns