Camforul, unul dintre cele mai vechi medicamente din lume0 Comments

Publicat in:
Etichete: camfor, lume, medicamente, reumatism, tuse, vechi

Camforul se obtine din rasina unui copac originar din sudul Chinei, care este inrudit cu arborele din care se obtine scortisoara. Potrivit expertilor, arborele de camfor poate ajunge la varsta de peste doua mii de ani, poate atinge cincizeci de metri inaltime.

Camforul secreta substante antibiotice si antimicrobiene atat de puternice. Conform specialistilor, camforul are niste proprietati terapeutice de exceptie, fiind printre cele mai vechi medicamente din lume.

Camforul

Camforul

A fost folosit in China antica si in India. Locuitorii acestor tari stravechi spuneau ca majoreaza energia tuturor celorlalte plante cu care intra in amestec. Camforul impreuna cu theriacul venetian, un remediu alchimic obtinut din rasina de zada, sunt singurele componente ale bitterului suedez care nu pot fi substituite de nici o alta planta.

Camforul –  indicatii

Potrivit expertilor, camforul regleaza activitatea inimii si a sistemului nervos, decongestioneaza caile respiratorii si plamanii si scade febra.

De asemenea, trebuie spus ca aceasta rasina are proprietatea de a transporta si de a difuza in tot corpul principiile vindecatoare ale celorlalte plante.

Se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum astm, reumatism, hipertensiune, palpitatii cardiace, gripa, tulburarilor de menopauza, problemelor menstruale.

Camforul, indicat pentru reumatism

Pentru un tratament impotriva palpitatiilor cardiace, hipertensiunii se recomanda o lingurita, de patru ori pe zi, la orele 8, 12, 18 si 22. In acest caz, se poate face o cura de trei luni, cu trei saptamani de pauza, dupa care se reia de cate ori este nevoie.

Camforul se mai poate folosi impotriva tulburarilor de menopauza: bufeuri, transpiratie, aritmie, nervozitate. In acest caz se va lua de trei ori pe zi, cate o lingurita din elixirul pe baza de camfor si paducel descris mai sus.

Trebuie sa stiti ca tratamentul dureaza un an si are efecte de reglare hormonala si nervoasa extraordinare. Pentru epuizare psihica, expertii recomanda sa se ia 2-3 lingurite pe zi, pe stomacul gol.

Camforul are efect de reglare a gonadelor si are efecte contraceptive. Impotriva tulburarilor de dinamica sexuala la barbati, specialistii mai spun ca se va folosi alcoolul camforat, care trebuie luat cate o lingurita de patru ori pe zi.

De asemenea, unguentul camforat se poate folosi cu mare succes impotriva reumatismului, sub forma unor aplicatii cu unguent de camfor de 2-3 ori pe zi, pe articulatiile dureroase.

In caz de bronsita, astm, se poate folosi un amestec din unguentul camforat clasic cu cateva picaturi de ulei volatil de menta. Va trebui sa masati cu acest unguent pieptul si spatele, iar acest tratament este indicat si contra tusei.

Cum se prepara alcoolul camforat?

Daca aveti probleme cu mancarimi ale pielii, va trebui sa puneti in alcoolul camforat cateva picaturi de ulei volatil de menta. Se aplica pe piele printr-o frictionare usoara.

Potrivit specialistilor, impotriva durerilor de cap va trebui sa masati ceafa si tamplele cu alcool camforat. De asemenea, impotriva crampelor musculare va trebui sa masati in mod cat mai bland zona afectata cu unguent camforat.

Daca vreti sa va preparati alcool camforat, trebuie sa stiti ca acesta se poate obtine prin dizolvarea cristalelor de camfor in alcool alimentar de mare puritate in proportie de 1la 9.

Ca sa puteti obtine circa 100 de grame de alcool camforat, se pun intr-o sticla 10 grame de camfor si 90 de grame de alcool, dupa care se pune dopul si se agita bine pentru a se omogeniza.

Pentru uzul intern, se administreaza 50 de picaturi de camfor de 3-4 ori pe zi, iar extern se foloseste sub forma de comprese sau pentru frictionari.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Camforul, unul dintre cele mai vechi medicamente din lume

Lasă un răspuns