Artrita – descoperire recenta facuta de chinezi0 Comments

Publicat in:
Etichete: academia de stiinte, artrita, china, descoperire, pojar, reumatism, teste

Mai multe cercetari au aratat faptul ca exista o conexiune intre artrita reumatismala si pojar. Totusi, felul in care se produce aceasta asociere este inca neclar. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii din cadrul Academiei de Stiinte din China, anunta BBC.

Descoperire artrita

Descoperire artrita

O echipa de savanti condusa de expertul Chen Zugen din cadrul Institutul de Biotehnologie Industriala din Tianjin al Academiei de Stiinte din China a aratat faptul ca o conexiune intre cele doua maladii ar putea fi determinata de mai multe trasee genetice comune ambelor boli.

In urma testelor, savantii au realizat o analiza a datelor obtinute privind asocierea artritei reumatismale pe toata gama genomurilor. Este vorba despre asocierea existenta la circa 5.500 de cazuri si efectuarea a peste 20.000 de controale la indivizi care sunt originari din Europa.

Savantii chinezi au folosit arealurile de artrita reumatismala identificate in trecut, rezultatele anterioare ale analizei de traseu asupra acestei maladii, dar si al altor afectiuni autoimune.

Conform datelor publicate de BBC, cercetatorii au anuntat ca pentru prima data s-a observat implicarea pojarului si a retelei imunitare intestinale in traseele de producere a imunoglobulinei A in cazurile de artrita reumatismala.

Ei sustin ca rezultatele pot explica motivele asocierii dintre artrita reumatismala si pojar, care poate fi cauzata de diferite trasee genetice comune.

Potrivit Academiei de Stiinte din China, cercetatorii au declarat ca rezultatele studiilor pe care le-au efectuat isi vor demonstra utilitatea in cadrul viitoarelor cercetari asupra patogenezei artritei reumatismale, iar oamenii de stiinta ar putea sa gaseasca mai usor terapii de vindecare in cazul acestor afectiuni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Artrita – descoperire recenta facuta de chinezi

Lasă un răspuns