Cat de bun este armurariul pentru hepatita virala?0 Comments

Publicat in:
Etichete: armurariu, hepatita virală, planta, tinctura, Tratament

Armurariul reprezinta o planta care are un metru inaltime, cu flori rosietice si seminte cu gust amarui. Expertii spun ca acest scaiete este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. Potrivit opiniei specialistilor, in semintele sale se ascund substante cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului. In tara noastra, armurariul creste in Dobrogea, Oltenia, in sudul Moldovei si in zona Subcarpatilor Sudici.

Armurariul

Armurariul

Ce contine?

Trebuie sa stiti ca semintele de armurariu contin silimarina formata din flavonide, silibina, silicristina, betaina hcl, aminoacizi, glicina, cisteina, leucina, acid glutamic si lipide.

Armurariul – indicatii

Armurariul are capacitatea de a impiedica distrugerea si poate reconstrui celula hepatica. De la armurariu se folosesc in scopuri paleative semintele, care pot trata afectiuni pentru care se recomanda: hepatita virala A, B si C, icter, insuficienta hepatica, ciroza hepatica si diferite intoxicatii.

Pentru hepatita virala de tip A, B si C, aceasta planta se poate utiliza sub forma de infuzie combinata: 1 litru si jumatate pe zi, vreme de 3 saptamani. Trebuie sa se faca apoi o pauza de circa 2 saptamanai, dupa care armurariul se administreaza sub forma de pulbere, din care se ia o lingurita de 4 ori pe zi.

In cazul in care suferiti de insuficienta hepatica, trebuie sa stiti ca se administreaza in fiecare zi o jumatate de litru de infuzie combinata de armurariu, in cure de doua saptamani, cu o saptamana de pauza.

Este bun in caz de intoxicatie cu ciuperci otravitoare!

Pentru afectiunea de ciroza hepatica, trebuie sa se ia sub forma de pulbere cate o lingurita rasa de patru ori pe zi, in cure de 21 de zile, cu 15 zile de pauza. Expertii sustin ca armurariul este bun in caz de otravire cu ciuperci toxice. Pentru asta, este nevoie de a se consuma pentru o perioada de zece zile o infuzie combinata de armurariu, adica cel putin un litru pe zi.

Planta are rolul de a sustine activitatea hepatica si neutralizeaza direct actiunea unor substante toxice din ciuperci. In cazul de alcoolism se fac cure de trei saptamani, cu doua saptamani de pauza, cu infuzie combinata de armurariu, din care se bea un litru pe zi.

In cazul psoriazisului, trebuie sa se aplice o data pe zi o cataplasma cu pulbere de seminte de armurariu, pe locurile afectate. De asemenea, acesta are rolul de adjuvant in cancerul de piele. In aceasta situatie o data la doua zile, se pun cataplasme cu pulbere pe zona bolnava.

Tinctura de armurariu

Tinctura din aceasta planta se poate pastra mult timp, fara a-si pierde calitatile terapeutice. In acest scop, trebuie sa puneti intr-un borcan douazeci de linguri de pulbere de seminte de armurariu. Acoperiti cu alcool alimentar de 50 de grade.

Expertii recomanda sa se inchida borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de 14 zile, dupa care se strecoara. Acest extract se toarna in sticlute mici, inchise la culoare si se pastreaza vreme de maximum 2 ani, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de bun este armurariul pentru hepatita virala?

Lasă un răspuns