Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
Cum influenteaza anatomia corpului starea de sanatate? - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cum influenteaza anatomia corpului starea de sanatate?0 Comments

Publicat in: Fără categorie


Oamenii care au corpul in forma de para sunt mai sanatosi fata de cei care au siluete in forma de mar. Aceasta este concluzia expertilor care au luat parte la realizarea unui studiu in Marea Britanie.

Anatomie si sanatate

Anatomie si sanatate

Cercetatorii au observat ca cei care au un posterior mare, insa o talie mai mica sunt mai sanatosi decat persoanele implinite in jurul taliei fata de solduri. Margaret Ashwell, fost consilier al Guvernului britanic, a colaborat cu un nutritionist de la Oxford Brookes University.

Echipa de savanti a studiat zeci de cercetari despre metodele de evaluare a starii de sanatate in functie de semnalmentele anatomice ale oamenilor. Potrivit specialistilor, concluziile studiului pot determina disparitia folosirii Indicelui de Masa Corporala (IMC). Acest indice reprezinta de fapt o formula matematica care calculeaza inaltimea in functie de greutatea corpului. El nu diferentiaza intre grasime si muschi, prin urmare multi sportivi sunt automat inclusi in categoria persoanelor obeze.

Circumferinta taliei

Expertii sustin ca un indicator pentru masurarea starii de sanatate este reprezentat de circumferinta taliei, mai ales ca grasimile din zona stomacului sunt deosebit de daunatoare: produc derivati chimici nocivi si se afla mai aproape de organele vitale din corp in comparatie cu grasimile de pe fese sau coapse.

Medicul Margaret Ashwell spune ca solutia este reprezentata de corelarea circumferintei taliei cu inaltimea persoanelor.

Cercetarea a analizat datele unor studii anterioare, realizate pe un esantion de 300.000 de femei si barbati din toata lumea.

Expertii au constatat ca o corelare a circumferintei taliei cu inaltimea reprezinta un indicator mai bun pentru starea de sanatate decat IMC si circumferinta taliei. Acestia sustin ca oamenii ar trebui sa isi mentina circumferinta taliei la o dimensiune ce reprezinta cel mult jumatate din inaltime.

In cazul in care, de pilda, o femeie are o inaltime de 162 de centimetri, ea ar trebui sa aiba o talie de cel mult 81 centimetri. La barbati, daca unul are 177 centimetri inaltime, pentru a fi sanatos trebuie sa aiba o talie de cel mult 88 centimetri.

Expertul Margaret Ashwell sustine ca prin aceasta metoda se pot detecta mai repede decat prin intermediul IMC potentialele maladii care ar putea sa afecteze oamenii in viitor.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 6.44 RONSolaris ulei volatil lemongrass 10ml flacon solaris plant


Solaris ulei volatil lemongrass 10ml flacon solaris plant
-Aduce beneficii ca toner al pielii și muşchilor, revitalizează corpul și mintea, ajută la infecţii cutanate, este bun deodorant şi un parfumant plăcut, proaspăt.
-Lemongras sau iarba de lămâie este o plantă perenă, un fel de iarbă sub formă de tufă, creşte şi se multiplică rapid, formând o adevărată reţea de rădăcini în sol. Ajunge la înălţimea de un metru.
-Planta este folosită în diverse zone ca şi condiment, plantă medicinală dar şi pentru proprietăţile sale de parfumare şi de respingere a insectelor.
-Uleiul esenţial extras prin distilarea frunzelor este un ingredient valoros în săpunuri, parfumuri şi în diverse produse cosmetice şi se numără printre primele 10 uleiuri esenţiale vândute în lume.
-Metoda de obţinere:
-prin distilarea cu aburi a frunzelor proaspete sau parţial uscate
-Ca parfum se potriveşte cu: busuioc, bergamotă, piper negru, salvie, coriandru, chiparos, fenicul, ghimbir, grapefruit, lavanda, lămîie, palmarosa, patchouli, rozmarin, cimbru, vetiver
-Proprietăţi:
* tonic cutanat
* vasodilatator
* antidepresant, sedativ al sistemului nervos
* antiparazitar, antiinfecţios, antifungic
* repelent
* ferbrifug
* deodorizant, parfumant
-Recomandări
* revitalizarea tenului
* tonifierea pielii
* redobândirea fermităţii pielii
* stimularea circulaţiei sanguine
* deparazitarea pielii
* respingerea insectelor
* parfumarea produselor cosmetice şi a săpunurilor
* odorizarea şi împrospătarea mediului ambiant [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum influenteaza anatomia corpului starea de sanatate?

Lasă un răspuns