Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 29, 2014

Cum ne ferim de razele ultraviolete?

Publicat pe 29 iul. 2014 at 5:30am

Expertii in domeniul dermatologic din Marea Britanie au descoperit ca oamenii care consuma fructe si legume bogate in pigmenti, cum ar fi afinele si dovleacul, au sanse mult mai mari sa isi protejeze pielea mai bine de atacul nociv al razelor ultraviolete.

Conform specialistilor, bariera naturala, care mareste nivelul de protectie impotriva luminii UV, are calitati similare unei creme cu SPF 10 sau 20.

Astfel, alimentele care protejeaza impotriva razelor UV reprezinta cea mai eficienta metoda pentru o piele sanatoasa in toate zonele corpului, ne anunta nutritionistul englez Sam Christie.

Acesta spune ca pigmentii din fructe si…

Dieta cu ajutorul enzimelor

Publicat pe 29 iul. 2014 at 5:15am

Creata de dieteticeana Marilyn Diamond, dieta cu ajutorul enzimelor te ajuta sa slabesti pana la 8 kg in doar 14 zile. Cartea sa „Slabiti cu ajutorul enzimelor” este una din cele mai vandute carti de slabire din lume. Programul de slabit este foarte complex si iti ajuta corpul sa scape de kg in plus si sa se detoxifieze.

Meniul dietei cu ajutorul enzimelor

In cele 14 zile, meniul trebuie sa varieze intre urmatoarele tipuri de mic dejun, pranz si cina:

Mic dejun: trebuie sa ofere numeroase elemente nutritive si tonice, care sa iti dea…

Ce plante pot sa creasca riscul de a face arsuri solare

Publicat pe 29 iul. 2014 at 5:00am

Soarele in timpul verii poate crea multe probleme organismului si in special pielii, care sufera ca urmare a radiatiilor ultraviolete la care este expusa si a exploziilor solare.

Expertii spun ca fotosensibilitatea reprezinta o reactie a epidermei umane la radiatiile ultraviolete, provenite de la soare sau a contactului pielii cu anumite plante ori substante.

Daca vreti sa va dati seama de posibilitatea de a fi fotosensibili, trebuie sa tineti cont de simptome precum:

inrosirea pielii, iritatia sau edemul. Plante care cauzeaza fotosensibilitatea

Potrivit specialistilor, exista cateva plante care cauzeaza fotosensibilitatea, printre acestea aflandu-se patrunjelul, sunatoarea sau branca ursului.

Despre…