Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 28, 2014

Ce iti atrage atentia ca ai probleme cu sanatatea?

Publicat pe 28 iul. 2014 at 5:30am

Medicii spun ca exista mai multe indicii pe care avem tendinta de a le ignora si care ne avertizeaza ca ceva nu este in regula cu corpul nostru. Ignorarea acestora poate conduce la agravarea starii de sanatate, spun specialistii.

Printre semnele care te indeamna sa iei masuri urgente se afla buzele crapate, racelile, culoarea urinei sau oboseala.

Buzele crapate

Potrivit expertilor, buzele crapate inseamna de fapt ca ai parte un deficit de vitamina B 12, iar lipsa acesteia poate cauza probleme de sanatate, precum ar fi anemia. Specialistii spun ca aveti nevoie de un supliment alimentar pentru a stimula sanatatea…

Dieta cu branza

Publicat pe 28 iul. 2014 at 5:15am

Branza este un aliment extrem de consumat, datorita proprietatilor ei nutritive. Are un aport caloric redus si contribuie la mineralizarea scheletului. De obicei, branza este consumata in foarte multe diete, in varianta light, insa exista si diete care o folosesc drept aliment principal. Dieta cu branza tine maxim o saptamana si te ajuta sa slabesti pana la 3 kg.

Meniul dietei cu branza

Dimineata: La micul dejun trebuie sa mananci o felie de branza cu mucegai, o felie de paine integrala, putin unt si un ceorchine de struguri negri. Daca nu iti place…

La ce este bun ceaiul de podbal

Publicat pe 28 iul. 2014 at 5:00am

Podbalul sau „Tussilago farfara” reprezinta o planta care creste in Romania si ale carei frunze si flori au numeroase calitati terapeutice.

Expertii in domeniul fitoterapiei sustin ca podbalul poate vindeca afectiuni precum tusea, dar si probleme ale mucoaselor.

Inca din vechime, aceasta planta s-a folosite in mod terapeutic pentru vindecarea reumatismului prin intermediul bailor la care se adaugau frunze de podbal.

De asemenea, frunzele de podbal erau utilizate pentru vindecarea ranilor prin aplicarea unor comprese. Potrivit specialistilor, podbalul are numeroase calitati terapeutice fiind un excelent expectorant, inflamator, diuretic si emolient.

Ceaiul de podbal are rolul…