Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 27, 2014

Alegerea implantului dentar

Publicat pe 27 iul. 2014 at 5:30am

Multe persoane au probleme cu dantura si ajung pana la urma sa se adreseze unui medic stomatolog specializat pe domeniul chirurgiei dentare.

Implantologia reprezinta o ramura a chirurgiei dentare. Conform expertilor citati de Care2.com, in situatia pierderii unuia sau a mai multor dinti, cea mai buna optiune o reprezinta implantul dentar.

Specialistii sustin ca tipul de implant trebuie sa fie ales in functie de necesitatile pacientilor, de starea osului fiecarui pacient si de zona care necesita implant dentar.

Medicul stomatolog este cel care stabileste modelul de implant recomandat. Expertii spun ca implantul dentar are multe avantaje, dar…

Te ajuta renuntarea la sare in procesul de slabire?

Publicat pe 27 iul. 2014 at 5:15am

In timp, sarea s-a utilizat pentru conservarea alimentelor, aromarea mancarurilor in bucatarie, in indeplinirea unor ritualuri religioase, dar si ca remediu pentru tratarea multor afectiuni.

Sarea a fost folosita moneda in multe epoci istorice, si multe razboaie s-au declansat pornind tocmai de la cucerirea drumurilor si caravanelor sarii care traversau lumea. In China, in antichitate se cunosteau peste 40 de tipuri de sare.

Sarea poate fi considerata un adevarat simbol al vietii, deoarece multe din functiile fiziologice de baza ale corpului uman se afla in dependenta de echilibrul intre sare si lichidele din…

Decoctul de schinel, un antiseptic de exceptie

Publicat pe 27 iul. 2014 at 5:00am

Schinelul reprezinta o planta care creste in Romania si in intreaga zona din jurul Marii Meditarane, fiind raspandita in locuri insorite si pe soluri umede. Aceasta planta poate ajunge la inaltimea de circa 1 metru si are o tulpina acoperita cu peri verzi.

 

La schinel, frunzele sunt albicioase si paroase, iar florile sunt galbene sau verde-deschis. Acestea infloresc la inceputul verii in luna iunie.

Ce contine?

Potrivit expertilor in domeniu, planta contine substante precum ulei volatil, benedictina, fitosterine si glicozidele lor, substante amare, acizi grasi, tanin, un principiu antibiotic, vitamina B1 si acid nicotinic.

Schinelul este o planta apreciata ca urmare…