Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 26, 2014

Cum ar trebui sa consumam apa?

Publicat pe 26 iul. 2014 at 5:30am

Corpul uman contine circa 70% apa, spun specialistii. Apa reprezinta un element vital pentru sanatatea noastra, astfel incat este foarte indicat sa ne hidratam corespunzator. Expertii recomanda sa bem circa 1,5-2 litri zilnic, aceasta fiind o regula pentru maximizarea activitatii organismului. Specialistii ne avertizeaza insa asupra celor mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand bem apa.

Apa in timpul si dupa masa

De exemplu, trebuie sa stiti ca daca veti consuma apa in timpul mesei si dupa ce ati mancat, s-ar putea sa aveti probleme.

Medicii ne avertizeaza ca in cazul in…

Ce nu trebuie sa mancati la micul dejun?

Publicat pe 26 iul. 2014 at 5:15am

Chiar daca vei consuma dimineata la micul dejun o ceasca de cafea si un croissant, asa cum fac francezii de pilda, s-ar putea ca acest aport de alimente sa nu fie suficient, pentru a-ti hrani creierul si corpul pe parcursul unei zile. Neal Barnard, doctor specialist in nutritie, autorul lucrarii „Alimentele Sanatoase pentru Creier” spune ca mintea functioneaza numai in cazul in care ii dai sa manance zilnic alimente energizante.

O cafea insotita de un corn va poate asigura energia pentru cateva ore, pe la mijlocul zilei, o sa aveti…

O planta cu efecte benefice asupra pistruilor

Publicat pe 26 iul. 2014 at 5:00am

Denumirea de ghiocel, „Galantus novalis” provine din limba greaca, acolo unde gala inseamna lapte, iar anthos semnifica o floare. Ghiocelul face parte din familia Amaryllidaceae, iar aceste plante infloresc in tara noastra la inceputul primaverii.

Potrivit expertilor, unul dintre cei mai reprezentativi membri ai genului Galanthus este Ghiocelul comun, pe care il intalnim primavara in zonele de la marginea padurilor, in gradini, la deal sau la campie.

Trebuie spus ca ghioceii nu se confunda cu doua plante asemanatoare: Leucojum vernum si ghiocelul bogat sau „Leucojum aestivium”, care sunt cu mult mai mari decat florile de ghiocel…