Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 20, 2014

Cat de importante sunt bauturile fierbinti pe timp de vara?

Publicat pe 20 iul. 2014 at 5:15am

Odata cu schimbarile climatice, oamenii se straduie sa se obisnuiasca cu vremea instabila, cand calda, cand rece, care le da peste cap propriul organism prin modificarile sale bruste.

Multe persoane au probleme de sanatate deoarece nu reusesc sa se integreze pentru a resimti cat mai putin eventualele socuri termice, care sunt amplificate de un deficit al corpului in privinta unor vitamine si minerale.

Se cunoaste faptul ca organismul are mare nevoie de apa si avem in minte ca deshidratarea nu ne-ar ajuta cu nimic. Expertii afirma ca transpiratia excesiva din aceasta perioada este…

Permalink  |  Tagged with: , , , , , ,

Ceaiul de scai vanat, efecte terapeutice deosebite impotriva bronsitelor

Publicat pe 20 iul. 2014 at 5:00am

Scaiul vanat reprezinta o planta medicinala de culoare albastra care creste in zonele situate la marginea unor paduri si in regiunile de campie. Aceasta planta se inscrie in familia umbeliferelor si poate ajunge la inaltimea de peste o jumatate de metru.

Scaiul vanat are frunzele mici si dintate, iar florile au culoarea violacee-albastra si infloresc in timpul verii. Expertii sustin ca in scop terapeutic se prelucreaza toata planta, mai ales sub forma de decoct. Planta contine mai multe substante benefice pentru organismul uman, denumite saponine, sustin specialistii fitoterapeuti.

La ce…

Efectele reumatismului pot fi combatute naturist. Iata cum

Publicat pe 20 iul. 2014 at 5:00am

Nasturelul reprezinta o planta pe care o intalnim in locurile care sunt umede, fiind cultivata in special in zonele europene. In tara noastra, aceasta planta creste spontan, fiind folosita pentru valoarea sa ca si condiment in bucatarie sau in diferite tratamente medicinale.

In domeniul fitoterapiei, expertii sustin ca de la nasturel se poate utiliza numai planta verde, cat se poate de proaspata. In plus, trebuie spus ca frunzele nasturelului se culeg in perioada martie – mai.

La aceasta planta, frunzele se pot consuma sub forma de salata sau de suc. De asemenea, gospodinele il folosesc in bucatarie pentru prepararea…