Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 19, 2014

Cum prevenim afectiunile inimii?

Publicat pe 19 iul. 2014 at 5:30am

In acest moment, pe langa cancer, afectiunile cardiovasculare reprezinta una dintre cele mai importante cauze ale mortalitatii pe Glob. In plus, savantii din Marea Britanie au realizat un studiu si sustin ca bolile de inima vor deveni in viitor principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020.

Acestea se pot insa preveni usor, daca se tine cont de cateva recomandari ale nutritionistilor, care ne sfatuiesc cum ar trebui sa procedam ca sa nu avem astfel de probleme in viitor.

Potrivit datelor publicate de site-ul specializat in medicina www.health.com, expertii sustin…

Visinele coapte, excelente pentru o dieta rapida

Publicat pe 19 iul. 2014 at 5:15am

Visinul reprezinta un arbore care creste in culturi in tara noastra si ale carui fructe au un rol important in tratarea unor afectiuni ale corpului uman. Visinul este foarte apreciat in medicina naturista datorita calitatilor sale de vindecare.

Potrivit expertilor terapeuti, in acest sens sunt recomandate coditele de visine si visinele coapte.

Ce contin?

Fructele de visin contin saruri de potasiu, taninuri catehice, flavonoide. Acestea actioneaza asupra corpului ca un bun antiinflamator si antidiareic.

Conform specialistilor in fitoterapie, visinul poate sa trateze afectiunile urinare, precum cistita, pielita, pielonefrita, dar si curele de slabire. Nutritionistii…

Narcisa galbena, utila pentru a combate afectiunea Alzheimer

Publicat pe 19 iul. 2014 at 5:00am

In Romania cresc mai multe plante care contin anumiti compusi, cu efecte foarte benefice asupra combaterii unor afectiuni care pana acum nu si-au gasit solutionarea pe cale medicala. Una dintre plantele care are uimitoare astfel de capacitati terapeutice este narcisa galbena, o planta care creste si in tara noastra si se mai numeste si ghiocelul de gradina sau caprina.

Potrivit expertilor in fitoterapie, de la aceasta planta se folosesc numai petalele. In urma unor cercetari s-a observat ca bulbii de narcisa galbena sunt deosebit de toxici in cazul in care nu au fost administrati in…