Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 18, 2014

Cea mai odihnitoare pozitie de somn

Publicat pe 18 iul. 2014 at 5:30am

Somnul reprezinta o ocazie excelenta pentru corpul uman de a-si reimprospata puterile si de a recapata energia pierduta in timpul zilei. In contextul somnului, organele se odihnesc, iar creierul isi revine dupa o zi incarcata si cat se poate de stresanta in functie de treburile cotidiene.

Expertii sunt de parere ca oamenii petrec cel putin o treime din viata dormind. Conform datelor publicate de Daily Mail, nu numai numarul orelor pe care le dormiti este important, ci si felul in care cineva se odihneste in pat.

Cat de necesare sunt proteinele pentru corpul uman?

Publicat pe 18 iul. 2014 at 5:15am

Unele dintre cele mai importante substante pentru corpul uman sunt proteinele. Acestea sunt esentiale pentru cresterea si pentru dezvoltarea organismului, insa expertii sunt de acord ca cei mai multi oameni consuma mult prea multe proteine.

Potrivit unui material publicat de portalul independent.ie, in Marea Britanie, autoritatile recomanda sa se consume zilnic proteine in proportie de circa 10-15 % din totalul alimentelor ingerate.

„Departamentul de Sanatate recomanda ca proteinele sa reprezinte aproximativ 10 – 15 % din dieta noastra zilnica, ceea ce inseamna in jur de 55 de grame pentru barbati si 45 de grame pentru femei”,…

Cum scapati de durerile de cap cu ajutorul margaritarului?

Publicat pe 18 iul. 2014 at 5:00am

Margaritarul reprezinta o floare foarte parfumata, care face parte din familia Liliaceae. Aceasta floare creste in paduri si in zonele de munte de pe continentul european si cel asiatic.

Lacramioara este o planta care are circa 20-30 cm, cu circa 20 flori albe, foarte placut mirositoare, care infloresc in perioada aprilie-mai.

Trebuie spus ca margaritarul creste bine in locuri mai umede, acolo unde solul este bogat in humus.

Afectiuni tratate cu margaritar

Inca din cele mai vechi perioade, margaritarul s-a folosit pentru diferite scopuri terapeutice, fiind utilizata pentru tratarea scurgerilor vaginale sau a durerilor de cap.

Potrivit specialistilor in fitoterapie, una dintre…