Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 17, 2014

Cum cresteti colesterolul bun, HDL?

Publicat pe 17 iul. 2014 at 5:30am

Colesterolul HDL este cel de tip „bun” si reprezinta un factor important pentru bolile cardiovasculare. Medicii ne avertizeaza ca nivelul mic de colesterol HDL, situat sub valoare de 40 mg/dL, majoreaza semnificativ riscul bolilor de inima. Potrivit expertilor, sarcina colesterolului bun este de a conduce colesterolul din sange inapoi in ficat, unde este eliminat de catre corpul uman.

HDL mare protejeaza impotriva formarii unor placi pe artere care ar micsora diametrul acestora si ar conduce la atac de cord sau cerebral.

Cum creste colesterolul HDL?

Expertii ne recomanda sa bem suc de portocale pentru…

Cat de importanta este ora la care servim masa?

Publicat pe 17 iul. 2014 at 5:15am

Expertii in nutritie sunt de parere ca este foarte importanta ora la care mananca un om, pe langa calitatea si cantitatea alimentelor pe care le consuma acesta, conform Le Figaro.

Ora la care mancam este la fel de importanta ca si ceea ce mancam, potrivit rezultatelor unei cercetari realizate de oameni de stiinta americani, publicate recent in revista Nature Medecine.

Expertii spun ca hranirea in raport cu orologiul nostru biologic ne face sa luam in greutate.

Potrivit specialistilor in nutritie, ritmurile biologice ale organismului nostru se afla sub controlul unui ceas…

Ceaiul de flori de margarete trateaza infectiile pulmonare

Publicat pe 17 iul. 2014 at 5:00am

Margaretele sunt niste sunt flori de camp, care cresc in Romania mai ales in zonele de campie si care fac parte din familia Asteraceae.

Margareta reprezinta o planta a carei tulpina poate ajunge la o inaltime de peste o jumatate de metru. Frunzele margaretei sunt lobate si nu sunt asezate perechi pe tulpina plantei, iar florile acesteia au un miros neplacut in momentul in care incep sa se vestejeasca.

Aceasta floare creste in intreg continentul european, insa o mai putem intalni in Siberia, dar si in zona Africii de Nord.

Expertii in domeniul fitoterapiei…