Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 11, 2014

Infuzia de paducel imbunatateste circulatia cerebrala

Publicat pe 11 iul. 2014 at 5:30am

Paducelul reprezinta o planta care se mai numeste in popor gherghinar, malai moale sau maracine alb. Are forma unui arbust cu ghimpi, cu flori albe cu frunze mici si lobate. Potrivit expertilor, paducelul contine flavone, colina, acetilcolina, trimetilamina, acid cafeic, ursolic, tanin, ulei volatil.

Ce contine

In plus, fructele sale contin vitamina C si compexul de vitamine B. Specialistii sustin ca acest arbust are rolul unui sedativ cardiac si nervos, vasodilatator, hipotensor, tonic cardiac si usor astringent. De la aceasta planta se folosesc in mod curativ florile, fructele si frunzele.

Paducelul – indicatii

Printre afectiunile care se pot trata cu acest…

Dieta Zone sau Dieta combinatiilor perfecte

Publicat pe 11 iul. 2014 at 5:15am

Zone sau „Dieta combinatiilor perfecte” a devenit una dintre cele mai folosite diete prin randul vedetelor de talie internationala. Acesta dieta te va ajuta si sa slabesti sanatos, fara infometare, si sa te mentii o perioada cat mai indelungata. Inainte de a incepe sa tii dieta Zone este bine sa consulti un medic de specialitate pentru a primi un meniu cat mai personalizat in functie de organismal tau.

In 1990, doctorul si biochimistul Barry Sears este cel care concepe acest regim alimentar, pornind de la amestecul alimentelor in procente corecte. Exista persoane care urmand cu…

Pulberea de macris, efecte benefice pentru bolile ficatului

Publicat pe 11 iul. 2014 at 5:00am

Una dintre cele mai utile plante in scop terapeutic este macrisul. Aceasta planta creste in zonele de campie si cele deluroase din tara noastra si poate atinge un metru inaltime. Partea aeriana a macrisului are un gust acrisor placut si racoritor, motiv pentru care era frecvent folosita in alimentatie.

Radacina de macris este folosita pentru tratarea afectiunilor pielii, dar si a bolilor ficatului, precum si a intoxicatiilor.

Expertii in fitoterapie recomanda utilizarea macrisului sub forma de pulbere de frunze pentru bolile de ficat, dar si atunci cand va doriti sa efectuati dezintoxicarea organismului.

Trebuie spus ca in aceste situatii, macrisul