Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 5, 2014

Cum se pot evita afectiunile cancerigene?

Publicat pe 05 iul. 2014 at 5:30am

Mai mult de o treime din totalul cazurilor de cancer din intreaga lume ar putea sa fie evitate prin schimbarea stilului de viata. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit unor studii recente, OMS a constatat ca, daca oamenii ar fi capabili sa evite factori de risc precum fumatul, obezitatea, consumul insuficient de fructe, faptul ca nu fac exercitii fizice, consumul excesiv de alcool si poluarea aerului din orase – atunci numarul celor bolnavi de cancer s-ar diminua in mod semnificativ.

Fumatul

De pilda, expertii spun ca fumatul tigarilor este considerat…

Dieta in trei culori, -2 kg pe saptamana

Publicat pe 05 iul. 2014 at 5:15am

Dieta in trei culori consta in fractionarea alimentelor pe culori (albe, verzi si rosii) si consumarea acestora in functie de acest criteriu.

Cercetatorii au decis ca alimentele cu nuante calde deschid apetitul, in timp ce acelea cu nuante reci il diminueaza.

Cat slabesc

Dieta in trei culori garanteaza o slabire de pana la 2 kg pe saptamana, insa este recomandat inainte de a te apuca de ea sa consulti medicul.

In ce consta dieta in trei culori

Parcursul acestei diete este destul de simplu si usor. Tot ce trebuie sa faci este sa…

Trei frati patati, folosita pentru bolile sezonului rece

Publicat pe 05 iul. 2014 at 5:00am

Planta denumita „Trei frati patati” creste in Romania in diferite zone deluroase. Are in jur de 14 cm inaltime, cu frunze ovate, flori cu 5 petale inegale si colorate in violet si galben-deschis.

Afectiuni

Este o planta care se foloseste pentru tratarea unor afectiuni precum bronsite, afectiuni renale, eczeme, urticarii, furunculoza, constipatie. In Romania, aceasta planta mai este denumita: catifeluta, fratiori, micsunele, pansele salbatice, panselute, tamaioara, viorea.

Ce contine

Potrivit expertilor in domeniul fitoterapiei, aceasta planta contine aponozide, flavonoide, compusi salicilici, carotenoide, antociani, tanin, ulei volatil, vitaminele C si A.

Specialistii ne anunta ca „trei frati…