Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 2, 2014

Traista ciobanului, buna pentru tratarea insuficientei cardiace

Publicat pe 02 iul. 2014 at 6:30am

Traista ciobanului este o planta care creste in Romania in zonele cu pajisti, in gradini si pe marginea unor drumuri. Pentru fitoterapeuti, aceasta planta este foarte apreciata ca urmare a calitatilor sale benefice.

Beneficii traista ciobanului

Datorita proprietatii sale astringente, planta denumita traista ciobanului este utilizata in vindecarea persoanelor care sufera de diaree. Expertii in domeniu sustin ca aceasta planta este indicata pentru reglarea fluxului menstrual, pentru tratarea insuficientei cardiace, oprirea hemoragiei stomacului, hemoragiilor pulmonare si chiar hemoragiei uterului.

Pentru scopuri medicinale, traista ciobanului se recolteaza primavara cand nu au luat nastere inca multe seminte.

Este recomandat sa…

Dieta cu dovlecel si linte

Publicat pe 02 iul. 2014 at 5:15am

Dieta cu dovlecel si linte este dieta ce contine putine calorii si iti ofera energia necesara unei zile aglomerate.

Lintea in combinatie cu dovlecelul reprezinta una din cele mai bune combinatii pentru dietele restrictive.

Dovlecelul este foarte sarac in calorii (ex: in 100 de grame de dovlecei sunt doar 18 calorii), dar contine multa apa (aproximativ 95% din masa lor contine apa) ceea ce ajuta la pierderea de lichid din tesuturi si impiedica balonarea. Dovleceii sunt bogati in vitamina B, C, precum si in calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor.

Lintea este suficienta pentru a…

Nalba, planta care trateaza ranile

Publicat pe 02 iul. 2014 at 5:00am

Potrivit opiniei expertilor, in tara noastra cresc circa 700 de plante medicinale spontane sau cultivate, Romania ocupand un loc fruntas in lume in acest domeniu.

Printre acete plante uimitoare cu capacitati benefice pentru corpul uman se afla si nalba, o planta medicinala cunoscuta in traditia noastra populara sub numele de nalba de padure, banuti, nalba salbatica, nalba mica sau casul popii.

Afectiuni tratate cu nalba

Nalba este benefica pentru mai multe afectiuni. De la ea se recolteaza florile, frunzele si tulpina, din iunie pana la sfarsitul lunii august.

Inca de acum cateva milenii, terapeutii foloseau nalba pentru actiunea sa asupra ranilor,…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,