Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie, 2014

Pietre la rinichi – atentie la caldura

Publicat pe 31 iul. 2014 at 5:30am

Pietrele la rinichi sau calculii renali reprezinta o afectiune care produce suferinta multor persoane in acest moment. In urma unor studii s-a constatat ca in ultimele 3 decenii, numarul celor care sufera de pietre la rinichi s-a majorat ingrijorator de mult, spun specialistii.

O noua cercetare arata ca este foarte probabil ca, in viitor, situatia sa se inrautateasca si mai mult. Potrivit cercetatorilor, pericolul aparitiei pietrelor la rinichi este amplificat de cresterea temperaturilor globale, potrivit portalului io9.

De pilda, pediatrul urolog Gregory Tasian si o echipa de cercetatori au examinat peste 60.000 de…

Alimente care va inlatura senzatia de foame

Publicat pe 31 iul. 2014 at 5:15am

Nutritionistii sunt de parere ca in momentul cand va este foame nu este deloc potrivit sa cititi o reteta lunga despre cum sa slabiti sau sa incepeti sa alergati pe o pista aglomerata. Lipsa mancarii va face sa nu puteti sa va concentrati si nici nu puteti sa treceti peste aceasta problema.

Expertii recomanda sa apelati la cateva alimente care au un efect de inlaturare a senzatiei de foame, care insa pot sa va ajute sa nu puneti kilograme peste cele existente. In…

Troscotul, remediu natural

Publicat pe 31 iul. 2014 at 5:00am

Troscotul este o planta medicinala care a fost apreciata inca de milenii pentru efectele sale terapeutice in tratarea unor numeroase afectiuni.

Troscotul face parte din familia Polygonaceae si mai este cunoscuta sub numele de hericica, iarba gainilor, troscova sau troscotel.

Aceasta planta are o tulpina cu frunze mici, de culoare alb-roz sau verzui, iar fructul este o achenea. Planta traieste in multe zone din Romania si infloreste din mai si pana in septembrie.

Afectiuni tratate cu troscot

Expertii spun ca pentru tratamente medicinale se recolteaza partile aeriene ale troscotului. Aceasta planta are capacitati de astringent, remineralizant, cicatrizant, tonic-aperitiv si diuretic.

In…

Cum se vor trata dintii in viitor?

Publicat pe 30 iul. 2014 at 5:30am

Savantii din cadrul King’s College din Londra au descoperit recent in urma unor cercetari o noua metoda de plombare, fara interventia frezei dentare si fara a fi nevoie de injectii pentru ameliorarea durerilor.

Noua tehnologie ajuta la refacerea dintilor, sustin expertii in domeniu. Aceasta este o autoreparare printr-un nou tratament, denumit remineralizare accelerata si intensificata electric sau EAER.

The Guardian scrie ca aceasta tehnica de reconstructie a dintilor consta de fapt in realizarea a doua etape. In prima, se…

Atentie la viteza cu care mananci!

Publicat pe 30 iul. 2014 at 5:15am

Potrivit datelor rezultate in urma efectuarii unui studiu la Swiss National Science Foundation, viteza cu care oamenii mananca joaca un rol important in dezvoltarea obezitatii.

Cercetarea indica faptul ca indivizii obezi au nevoie de mai putin timp pentru a se simti „impliniti” din punct de vedere culinar, comparativ cu cei de greutate normala.

Cu toate acestea, obezii consuma mai multe calorii in timpul mesei. Astfel, expertii au constatat ca incepand cu 1980, rata obezitatii la nivel global s-a dublat si expertii in sanatate publica au incercat sa gaseasca o solutie…