Cum se pot trata crampele menstruale?0 Comments

Publicat in:
Etichete:calin, dureri menstruale, plante, remediu naturist, terapie, Tratament, uter

In cazul in care sunteti femeie si aveti dureri ca urmare a unor crampe menstruale sau crampe uterine, trebuie sa stiti ca exista plante, care se recomanda de catre fitoterapeuti pentru tratarea acestora.

Este vorba despre Viburnum opulus si Viburnum prunifolium, doua plante ce apartin aceluiasi gen. Sunt plante surori, care sunt numite in popor – calin.

Dureri menstruale

Dureri menstruale

Cele doua plante sunt apreciate de experti drept importante antispastice uterine. Asta semnifica faptul ca ele au posibilitatea sa relaxeze intestinele, uterul, caile respiratorii sau muschii care se fixeaza pe schelet.

Viburnum opulus se mai numeste si amarus sau bulgare de zapada. Creste in America, Asia si Europa, prin tufarisuri si paduri mai umede. Partea care se foloseste din aceasta planta este reprezentata de scoarta.

Cealalta planta, Viburnum prunifolium, este originara din sud-estul Americii de Nord. Partea utilizata a plantei este reprezentata de scoarta de pe radacina.

In cazul femeilor care sufera de menstruatia dureroasa sau dismenoree, contractiile uterine sunt foarte dureroase. Ambele plante sunt foarte eficiente in reducerea contractiilor uterine si a spasmelor musculare de la nivelul uterului.

Acestea se pot folosi pentru o perioada de cateva zile inainte de debutul menstruatiei in scopul prevenirii crampelor dureroase.

De cateva sute de ani, aceste doua plante au fost utilizate pentru prevenirea avorturilor spontane. In cazul crampelor uterine, neinsotite de dilatarea colului uterin, calinul fost folosit pentru stoparea spasmelor si a contractiilor sarcinii.

Expertii va recomanda ca in cazul in care vreti sa va programati pentru un examen ginecologic, una dintre aceste plante surori v-ar putea ajuta sa va detensionati.

Aceste plante aduc relaxare sistemului muscular si nervos si actioneaza ca un sedativ usor. Potrivit medicilor, aceste plante au o actiune uterotonica ce permite relaxarea muschilor dar asigurand functionarea lor eficienta.

Trebuie spus ca muschii relaxati determina o circulatie mai buna a sangelui, insa asigura si indepartarea deseurilor din acea zona a organismului. Expertii spun ca atat Viburnum opulus, dar si Viburnum prunifolium, au o actiune de relaxare care majoreaza circulatia la acest nivel.

In plus, ele permit eliminarea toxinelor, fapt ce poate asista uterul in procesul de vindecare, precum si in imbunatatirea generala a sanatatii acestuia.

Trebuie spus ca aceste doua plante au un efect foarte puternic in situatiile dureroase. Ambele au o actiune usor sedativa, ajutand organismul in diminuarea anxietatii si tensiunii nervoase.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 8.38 RONAdserv extract gliceric diuretic 50ml flacon adserv


Adserv extract gliceric diuretic 50ml flacon adserv

Contine: un extract 1:10 în soluție hidroglicerică 50% v/v din: rizomi de pir, rădăcini de brusture,  frunze de busuioc, merișor, mesteacăn, flori de albăstrele, soc, fructe de coriandru și iarbă de coada calului, recunoscute în literatura de specialitate pentru capacitatea lor de stimulare a diurezei și de asigurare a funcționării normale a sistemelor hepatic și renal. 
Acțiuni: pentru stimularea diurezei și a funcțiilor hepatice și renale. 
Mod de utilizare: de 3 ori pe zi câte  ½-1 linguriță de produs la o ceașcă de ceai sau apă pentru menținerea valorilor normale ale diurezei. La dozele și modul de utilizare recomandate, nu se cunosc efecte adverse excepție putând face unele persoane alergice la oricare plantă din compoziție. 

 
Avantajele extractelor glicerice față de cele alcoolice

Glicerina păstrează,  stabilitatea extractului, menținând activă starea de sinergie inițială ceea ce face necesară o cantitate mai mică de compuși activi pentru efecte similare;
Glicerina ajută la eliminarea toxinelor din organism și în special din ficat;
Glicerina inițiază un răspuns imediat de salivație aducând enzime esențiale ce favorizează punerea în funcțiune a absorbției;
Glicerina nu este coroziva, nu afectează mineralele sau componentele minerale legate predispuse la reacții de oxido-reducere;
Glicerina nu este numai un ingredient mineral, fiind listată, de asemenea, ca substanță nutritivă cu efecte ușor laxative;
Glicerina este procesată foarte lent, folosind căile enzimatice;
Glicerina este compatibilă cu utilizarea de către copii, care au subdezvoltate sistemele enzimatice;
Glicerina are un gust dulce, care face mai plăcute (palatabile) componentele din plantele amare sau astringente.
[...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum se pot trata crampele menstruale?

Lasă un răspuns