Terapia cu celule stem poate incetini boala Alzheimer0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alzheimer, celule stem, parkinson, studiu, terapia cu celule stem, terapie

In intreaga lume, multi oameni au dificultati din cauza unor afectiuni degenerative. Potrivit unor cercetatori din SUA, terapia cu celule stem poate aduce beneficii in neurologie, prin incetinirea evolutiei bolilor degenerative Alzheimer si Parkinson.

Cercetarile au fost efectuate la Universitatea Harvard din Boston si arata unele rezultate destul de promitatoare.

Terapia cu celule stem

Terapia cu celule stem

Savantii americani au efectuat un studiu in privinta utilizarii celulelor stem, care a fost prezentat la Congresul Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei, derulat la Praga, Cehia, potrivit Care2.com.

Expertii sunt de parere ca aceasta terapie cu celule stem poate aduce beneficii, dar nu prin inlocuirea completa a unor neuroni. Ei sustin ca terapia de acest tip poate sa duca la degenerare mai lenta a neuronilor.

Savantii spun ca rolul celulelor stem va fi acela de a intarzia o boala degenerativa progresiva, care ucide anual mii de oameni.

Potrivit medicilor americani, pana in acest moment nu a existat o metoda de a intarzia evolutia unei boli degenerative de tipul Alzheimer sau Parkinson.

Savantii sustin ca in acest moment, prin intermediul celulelor stem injectate in maduva spinarii, ar putea fi intarziata evolutia bolilor, insa mai sunt multe facut pana vom putea sa vorbim despre vindecarea completa a afectiunilor degenerative.

Conform sursei citate, expertii spun ca bolile degenerative sunt determinate de mai multi factori, iar cercetatorii sunt interesati sa continue cercetarea creierului.

Acestia au declarat ca in cazul in care o leziune apare la nivelul creierului, acesta reactioneaza in mod predicitibil si constant.

Mai intai, acesta va incerca sa reduca leziunea, iar asta inseamna neuroprotectie, in primele 24 de ore. Apoi, uzand aceleasi resurse, creierul va trece la regenerare.

Aceste reactii ale creierului le ofera posibilitatea de a interveni mai eficient in suferintele neurologice ale pacientilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Terapia cu celule stem poate incetini boala Alzheimer

Lasă un răspuns