Talpa-gastii, o planta cu efect sedativ0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, ceai, efect, fitoterapeut, plante, sedativ, talpa gastii

Cuprins articol:

Talpa gastii reprezinta o planta des intalnita in tara noastra. Acestia spun ca are un efect sedativ cardiac sau nervos si scade tensiunea arteriala. Aceasta planta creste pe terenurile uscate, de la marginea drumurilor si in zavoaie, a dat rezultate spectaculoase si in distoniile neurovegetative.

Talpa gastii

Talpa gastii

Beneficii talpa-gastii

Se mai numeste si coada-leului sau creasta-cocosului. Expertii in fitoterapie spun ca de la aceasta planta se pot utiliza partile aeriene si inflorite. Acestea contin un ulei volatil, o saponina si un alcaloid.

Talpa-gastii are efecte benefice in cazul dereglarilor cardiace de origine nervoasa, linistirea starilor de sufocare in astm, scaderea tensiunii arteriale.

Planta de talpa-gastii are proprietati asemanatoare valerianei. Expertii recomanda sa fie consumata in cazul in care organele corpului sunt antrenate de o excitatie nervoasa, datorita principiului amar, care are o actiune stomahica.

Cum se administreaza

Talpa-gastii se utilizeaza pentru reglarea batailor inimii de origine nervoasa, linistirea starilor de sufocare in astm, pentru reglarea presiunii sangelui. O puteti utiliza sub forma de ceai, care se va pregati din 15 g talpa gastii maruntita la 200 ml apa.

Este necesar sa luati circa 3 pana la 5 linguri pe zi in anumite stari nervoase urmate de balonarea stomacului. Se infuzeaza o lingura de amestec cu o ceasca de apa, iar dupa circa un sfert de ora, ceaiul se strecoara si se indulceste cu zahar. Se beau 3 ceaiuri caldute pe zi, spun specialistii.

De asemenea, planta se mai poate folosi si sub forma de tinctura. Aceasta se prepara din 20 g la 100 ml alcool de 70 de grade.

Acest amestec se lasa la macerat timp de o saptamana. Va trebui sa luati intre 20 si 40 de picaturi, de 2-3 ori pe zi. Are efecte sedative, calmante, anti-astmatice, dar este buna si pentru bolnavi hipertensivi. Expertii spun ca recoltarea plantei trebuie realizata pe timp frumos si uscat.

Dupa recoltare, plantele nu vor fi spalate. Doar radacinile se pot tine sub un jet de apa rece, pana se curata de resturile de pamant, iar apoi se despica si se pot usca. In cazul in care vreti sa le uscati, plantele se pun pe rafturi de sita, in strat subtire, la loc intunecos la o temperatura de 20°C.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Talpa-gastii, o planta cu efect sedativ

Lasă un răspuns