Smirna si efectele sale benefice impotriva starilor febrile0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, despre smirna, efecte, gripa, infuzie, proprietati, smirna, stari febrile, Tratament

Despre smirna

Smirna provine din rasina unui mic arbore, care traieste in zona Marii Rosii din Orient. Aceasta rasina are un miros special si beneficiaza de calitati extraordinare de vindecare. Smirna a fost apreciata inca de acum cateva milenii.

Vechii locuitori din Orient credeau ca smirna este capabila sa alunge gandurile negre si sa indemne la meditatie. Smirna reprezinta pentru mai multe populatii un simbol al intelepciunii.

Beneficii smirna

Beneficii smirna

Mirosul smirnei este puternic aromat. Expertii sustin ca aceasta rasina poate sa combata febra, starile de greata, este recomandata pentru tratarea unor raceli, precum si impotriva indigestiei. De asemenea, se recomanda pentru tratarea unor afectiuni precum gripa, bronsita oboseala, astenie, indigestie, balonare sau sensibilitate la raceli.

Tinctura de smirna

Specialistii in domeniul fitoterapiei sustin ca tinctura de smirna este foarte buna in momentul in care este utilizata impotriva guturaiului, gripei sau a bronsitei. In acest caz, trebuie sa luati de 3-4 ori pe zi o lingurita de tinctura de smirna, diluata intr-un pahar de apa.

Tratament cu smirna

Trebuie spus ca acest preparat amarui este un antimicrobian puternic, deoarece scade febra si vindeca durerile de cap.

Un astfel de tratament dureaza sapte zile, dar se poate prelungi pana la doua saptamani. Daca va simtiti obositi si extenuati, trebuie sa luati circa 20-30 de picaturi de tinctura de smirna, diluate in putina apa, de 4-6 ori pe zi.

In cazul in care sunteti balonati sau aveti probleme cu digestia, trebuie sa luati 2-3 lingurite de infuzie, cu un sfert de ora inainte de a manca si la cateva minute dupa ce am mancat. Specialistii spun ca acest preparat are efecte stimulente puternice asupra digestiei, pe care o aduce la un nivel normal.

Smirna, buna pentru problemele circulatiei sangelui

In cazul in care aveti probleme cu circulatia periferica deficitara la maini si la picioare, puteti sa va efectuati frictionari energice al mainilor si picioarelor, cu infuzie concentrata de smirna. Ca sa va preparati tinctura de smirna, aveti nevoie de circa 10 grame din aceasta rasina, care se vor lasa timp de o saptamana dizolvate in 100 de ml de alcool alimentar de 90 de grade.

Dupa cele 7 zile, acest preparat se poate utiliza, administrandu-se intern o lingurita diluata intr-o jumatate de pahar de apa, de 2-3 ori pe zi.

Pentru a face infuzie cu smirna, se iau 2 bobite si se pun intr-un pahar de apa clocotita. Smirna trebuie lasata acolo timp de circa 30 de minute, iar aceasta nu se va dizolva, ci doar va pluti la suprafata si va da din proprietatile sale terapeutice apei respective.

Ca si tratatment, trebuie sa luati cate 1-3 lingurite din aceasta infuzie, de 2-3 ori pe zi.

Expertii in domeniu ne anunta ca nu trebuie sa fie utilizata intern decat smirna procurata din magazinele si farmaciile naturiste, care are un ambalaj care indica faptul ca se poate lua pe cale orala.

Trebuie sa stiti ca in comert puteti gasi multe produse vandute drept smirna, insa acestea prezinta adaosuri sintetice, foarte nocive pentru corpul uman.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Smirna si efectele sale benefice impotriva starilor febrile

Lasă un răspuns