Safou, fructul din Africa Tropicala care este un excelent sedativ0 Comments

Publicat in:
Etichete: africa, ce contine, despre safou, gust, minerale, safou, sedativ, tropical, vitamine

Despre safou

Printre numeroasele fructe exotice care au calitati uimitoare si se gasesc in zone indepartate ale lumii se afla si safou, fruct originar din Africa Tropicala si Ecuatoriala, dar care se cultiva si in Malaiezia.

Safou

Safou

Safou este cunoscut pentru varietatea culorilor fructelor sale, de la roz deschis pana la bleu, violet si chiar la bleumarin.

Ca si gust, safou se aseamana cu maslinele sau cu avocado, este gras, hranitor, dar are destul de putini carbohidrati.

Safou este un fruct care detine un continut mare de apa, precum si proteine, glucide, fibre, minerale si acizi grasi daca se consuma cu tot cu piele. Nutritionistii sustin ca pulpa proaspata a acestuia contine cantitati considerabile de acid palmitic si linoleic.

Safou – specii

Exista doua specii de safou, una cu fructele mai mari decat cealalta. Fructul poate fi consumat proaspat, dar si gatit, iar in momentul in care acesta este prajit, pulpa are o textura asemanatoare cu cea a untului.

Ce contine

Expertii in nutritie sustin ca aceste fructe ca au capacitatea de a stopa efectele foametei pe continentul african, din cauza ca circa 48% din continutul lor este compus din acizi grasi, aminoacizi, vitamine si glucide.

Safou este bogat in vitaminele A, C si E, dar si in minerale – calciu, potasiu, mangan, fier, cupru si fosfor.

In zonele din care este originar, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Camerun, Gabon, Guineea Ecuatoriala, fructul se consuma mai degraba copt, dar si crud.

Safou poate fi gasit in magazinele aprovizionate cu fructe exotice. Expertii spun ca acest fruct are proprietati sedative, fiind un excelent somnifer.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Safou, fructul din Africa Tropicala care este un excelent sedativ

Lasă un răspuns