Prazul, inamicul diabetului0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, ce contine, diabet, leguma, medic, nutritie, praz, prazul, proprietati, vin, vitamine

Prazul reprezinta o leguma apreciata de experti drept un adevarat dusman al diabetului. Planta are o origine mediteraneana si reprezinta o varietate de usturoi oriental. Prazul are un efect detoxifiant si a fost folosit de vechii egipteni in alimentatie, cat si ca medicament.

Praz

Praz

Ce contine

Nutritionistii spun ca prazul diminueaza colesterolul, elimina apa in surplus din tesuturi, fiind o sursa nutritionala importanta de flavonoizi, folati, polifenoli, vitamine – A, B6, C, K, minerale – mangan, fier, seleniu, potasiu, zinc, magneziu, fibre solubile si insolubile.

Anemia tratata cu praz

Prazul este foarte util pentru tratarea unor afectiuni precum anemia datorita fierului. El ofera suport pentru a putea lupta impotriva anemiei si poate fi folosit si de catre copii, vitamina C asigurand absorbtia lui.

Constipatia

De asemenea, prazul poate trata constipatia mai ales ca are un continut consistent de celuloza si asigura o digestie buna si un tranzit intestinal bun. Trebuie spus ca prazul poate inlocui cu succes ceapa in alimentatie.

Laringita si bronsita

Tot cu ajutorul acestei legume, va puteti trata de afectiuni precum laringita, faringita sau bronsita.

In acest scop, trebuie sa taiati cateva fire de praz rondele si sa le puneti la fiert pana se obtine o pasta. Se stoarce bine si apoi se amesteca cu o lingura sau doua cu miere. In fiecare zi, se iau trei linguri cu acest preparat.

Prazul trateaza reumatismul

Pentru afectiuni precum guta si reumatism puteti sa efectuati o cura cu suc de praz obtinut prin stoarcerea cu storcatorul electric a firelor de praz.

In acest sens, expertii in fitoterapie recomanda sa consumati 2-3 pahare din acest preparat, eventual amestecat cu suc de morcov sau telina. Are un puternic efect depurativ.

Insuficienta renala

In caz de insuficienta renala se poate face o cura cu suc de praz care trebuie sa dureze aproximativ o luna de zile.

Daca sunteti suferinzi de diabet, trebuie sa stiti ca puteti sa tineti o cura cu cate un pahar cu vin de praz in fiecare zi. In plus, pentru purificarea organismului, prazul poate elimina toxinele si poate curata in mod eficient colonul.

Tensiune arteriala

Daca suferiti de tensiune arteriala, prazul este recaomandat datorita continutului bogat in potasiu, ce favorizeaza diureza ce scade si regleaza tensiunea arteriala.

Expertii mai afirma ca aceasta leguma este buna pentru sistemul nervos. De pilda, magneziul, fosforul si acidul folic din praz maresc puterea de concentrare, precum si capacitatea de memorare.

Trebuie sa stiti ca prazul poate fi introdus chiar si in alimentatia bebelusului, inca de la 6 luni, cu mentiunea ca poate induce gaze micutului.

In cazul in care micutul are inclinatii spre a face gaze, din experienta altor alimente, ar fi bine sa amanati introducerea prazului in alimentatia acestuia si sa discutati cu medicul pediatru.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Prazul, inamicul diabetului

Lasă un răspuns