Plante pentru sangerari gingivale0 Comments

Publicat in:
Etichete: dantura, dureri gingivale, gargara, gingie, musetel, plante, sangerari, sunatoare

Multe persoane au probleme cu dantura si in mod special cu aparitia si manifestarea unor sangerari ale gingiei.

Sangerarea gingiei - Plante

Sangerarea gingiei - Plante

Medicii spun ca inflamatia gingiei si sangerarea ei la periaj reprezinta simptome ale afectiunii care se numeste gingivita.

Placa bacteriana si tartrul

Placa bacteriana este una dintre cauzele manifestarii gingivitei. Aceasta este un depozit de culoare alba, care se aseaza pe dantura, in cazul in care nu se efectueaza zilnic un periaj corect al dintilor.

Daca nu veti merge la medic, aceasta afectiune poate avea consecinte nocive asupra corpului, din cauza ca prin mineralizarea placii, se formeaza tartrul.

Tartrul are rolul de a creste inflamatia gingiei. Trebuie spus ca va puteti folosi si de unele plante din natura pentru efectuarea unor gargare, mai ales ca acestea au efecte calmante, astringente si emoliente.

Plate pentru sangerari ale gingiei – Musetelul

Una dintre aceste plante uimitoare este musetelul, ale carei flori au proprietati antiinflamatorii si antiseptice. Trebuie sa va preparati un ceai de mustele, lasandu-l mai apoi la infuzat pentru 20 de minute. Intr-o cana cu apa fierbinte este necesar sa adaugati trei linguri de flori de musetel, iar apoi sa va clatiti gura cu acest amestec timp de 5 minute.

Plate pentru sangerari ale gingiei – Sunatoarea

O alta planta recomandata in cazul sangerarilor gingiei este sunatoarea, un cicatrizant natural. Sunatoarea are efecte benefice asupra gingiilor, pe care le protejeaza de multe infectii. Expertii va recomanda sa va preparati o infuzie pe care o veti obtine din circa doua linguri de planta uscata si din 200 ml de apa fierbinte.

Este bine sa va clatiti gura cu acest amestec de 3 ori pe zi.

Plate pentru sangerari ale gingiei – Lamaia

Si lamaia are efecte uimitoare, mai ales ca multe probleme apar in cazul danturii ca urmare a carentei de vitamina C din corp. Citricele se pot folosi pentru ca au o astfel de vitamina in proportii destul de mari. De asemenea, citricele se pot folosi si pentru uz extern.

Specialistii va recomanda sa efectuati un masaj al gingiilor cu lamaie sau sa faceti gargara cu suc de lamaie.

Plate pentru sangerari ale gingiei – Coada-racului

Si coada-racului este o planta care iti poate oferi ajutor in caz de astfel de probleme cu gingiile si dantura.

Expertii sustin ca aceasta planta dezinfecteaza si este foarte potrivita pentru tratarea inflamatiilor gurii. Este recomandat sa iti tamponezi gingiile sau sa iti clatesti cavitatea bucala cu o infuzie preparata dintr-o lingurita de coada-racului adaugata la o cana de apa fierbinte.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Plante pentru sangerari gingivale

Lasă un răspuns