Cat de buna este pentru sanatatea ta planta ochiul-boului?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, despre, dureri, fitoterapie, ochiul-boului, planta, remedii, remediu, sanatate

Despre ochiul-boului

Ochiul-boului este o planta de gradina, insa are foarte multe aplicari si in domeniul fitoterapiei.

Ochiul boului

Ochiul boului

Planta se mai numeste si Calistephus Compositae, denumirea provenind de la cuvintele din limba greaca „cea mai frumoasa” si „cununa”, mai ales pentru ca are niste flori foarte frumoase.

Ochiul-boului este o planta originara din Asia, mai precis din China si Japonia. Potrivit expertilor, se stie ca cel mai mare efect terapeutic il au florile de culoare violet.

Dureri de cap si insuficienta cardiaca

Aceasta planta este utilizata in medicina traditionala in scopul tratarii durerilor de cap si a insuficientei cardiace.

Pentru acest fel de tratament trebuie sa faceti un amestec ce contine parti egale de petale de ochiul-boului, flori de musetel si de paducel, frunze sau virfuri de flori de talpa-gistii.

Trebuie sa stiti ca o lingura de plante se infuzeaza timp de 8 ore in aproximativ 250 ml de apa fierbinte.

Ca sa isi faca efectul, expertii sunt de parere ca trebuie consumata in trei etape, la o ora dupa masa, in cure de cel putin doua saptamani.

Hemoragia postnatala

De asemenea, planta este utilizata pentru prevenirea sau oprirea hemoragiei uterine postnatale.

De pilda, in vechime, aceasta planta era folosita in Asia in felul urmator: se turna intr-un pahar cu apa calduta alaturi de o lingurita de miere de albine. Apoi, se infuza o lingurita de petale uscate sau o lingura de petale proaspete de ochiul-boului.

Raceli si hemoroizi

In plus, in cazul unei raceli sau a problemelor cu aparitia hemoroizilor, se recomanda sa se realizeze bai de sezut cu ajutorul acestei plante.

Probleme dermatologice si oftalmologice

Trebuie spus ca in mod extern, decoctul si infuzia din aceasta planta au efecte benefice in cazul in care ne confruntam cu probleme dermatologice sau oftalmologice.

Pentru probleme ale ochilor sau pielii, se folosesc trei linguri de masa verde din planta si se toaca marunt. Acestea se vor fierbe pentru circa 4 minute in 350 ml de apa si apoi se infuzeaza aproximativ o ora.

Amigdalite

Amestecul acesta se poate folosi la clatirea gatului in caz de amigdalita, sau pentru efectuarea unor comprese peste ochi, in cazul unor probleme oftalmologice. De asemenea, ochiul-boului este un excelent tonic pentru femei, fiind intrebuintat impotriva durerilor menstruale.

Tulburari digestive

Poate fi utilizata si in cazul in care aveti probleme cu tulburarile digestive, colici si gaze, insa trebuie administrata numai in doze mici, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de buna este pentru sanatatea ta planta ochiul-boului?

Lasă un răspuns