Te doare capul? Foloseste maghiran!0 Comments

Publicat in:
Etichete: bronsita, ceai, experti, insomnii, maghiran, răceală, vitamina A

Printre plantele cu efecte uimitoare asupra organismului se afla si maghiranul. Acesta este o planta care reprezinta o sursa de vitamina A, vitamina C si uleiuri volatil, avand un miros asemanator cu cel de citrice.

Beneficii maghiran

Beneficii maghiran

Inca din vechime, oamenii foloseau maghiranul ca o planta medicinala, un adevarat remediu natural pentru:

  • dureri de oase,
  • gastrita,
  • insomnii si
  • dureri de cap puternice.

Si cei care au probleme cu podoaba capilara pot folosi o solutie dintr-o infuzie de maghiran cu care are un efect revitalizant asupra pielii capului.

Efectele asupra parului se vor putea observa dupa cateva saptamani, firul de par devenind mai puternic si mai rezistent.

Creste imunitatea

Conform expertilor, maghiranul reprezinta o cale sigura de a majora imunitatea corpului, deoarece acesta are un efect de crestere a temperaturii organismului.

Ajuta circulatia

Mghiranul este indicat celor care au probleme cu frigul si cu circulatia sanguina sau au contractari musculare in dese momente.

Specialistii recomanda utilizarea maghiranului impotriva durerilor de cap persistente. In plus, uleiul de maghiran se poate aplica pe zonele atinse de reumatism, artrita, sau afectate de entorse.

Trebuie sa mai stiti ca infuzia de busuioc, salcie, flori de tei, coaja de paducel si maghiran turnata in apa de baie are o actiune reconfortanta asupra organismului.

Daca va intereseaza sa preparati un ceai din aceasta planta, trebuie sa adaugati apa clocotita peste doua lingurite de planta uscata si se lasa la infuzat cateva minute.

Ceaiul rezultat se consuma cald si indulcit cu miere.

Gripa

In cazul unor persoane care au gripa se poate folosi un preparat format din cateva lingurita de frunze maruntite si un varf de cutit de ardei iute. Toata compozitia se toarna intr-o cana de apa clocotita, care poate fi consumata si in caz de colici, balonari, nevroza cardiaca sau bronsita.

Contraindicatii

Ca si contra-indicatie, expertii sustin ca maghiranul nu este recomandat hipertensivilor sau celor care au avut accidente vasculare ori bolnavilor cu febra mare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Te doare capul? Foloseste maghiran!

Lasă un răspuns