Cat de bune sunt dudele pentru ulcerul gastric?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, arbore, beneficii, ce contin, ceai, dud, frunze, infuzie, japonia, sirop, ulcer gastric

Desi dudul este un arbore care provine din Asia, mai precis din Japonia, el se cultiva si in Romania. Acest arbore este rezistent la seceta si temperaturi scazute si are un lemn numai bun pentru realizarea unor constructii.

Frunzele dudului se recolteaza in lunile mai-iunie si au un continut consistent de acid folic, arginina, provitamina A, tanin, acid asparctic, acizi organici, betacaroten, cetone.

Beneficii dude

Beneficii dude

Fructele au dimensiunea de 1-2,5 cm, de culoare alba, mai rar neagra sau rosie si se coc la inceput de vara. Specialistii in domeniul nutritional spun ca de la acest copac se pot folosi radacinile, coaja, frunzele si fructele.

Beneficii si tratamente

Dudul are efecte deosebit de benefice pentru afectiuni ca:

  • ulcerul gastric si duodenal,
  • enterite,
  • stomatite,
  • gastrite,
  • afectiuni pulmonare,
  • diabet zaharat si
  • diaree.

Cum preparati ceaiul din radacina de dud?

Potrivit specialistilor in fitoterapie, ceaiul facut din coaja radacinii dudului, se obtine din doua lingurite de coaja si o jumtate de litru de apa. Trebuie sa fierbeti acest lichid si sa il consumati dupa fiecare masa, de circa 3 ori pe zi.

Infuzia din frunze de dud

De asemenea, trebuie spus ca infuzia din frunze de dud se face cu ajutorul a doua linguri de frunze maruntite care se fierb in 500ml apa clocotita. Acest amestec trebuie lasat sa se raceasca bine si se beau mai apoi trei cani pe zi, dupa mese, spun expertii.

Sirop din dude

Daca va intereseaza un sirop dulce de vara puteti sa il faceti din dude. In acest scop, trebuie sa culegeti un kilogram din aceste fructe si sa adaugati 400ml de apa. Dupa ce ati amestecat bine continutul, trebuie sa il strecurati intr-un recipient si sa adaugati circa un kilogram de zahar si sa il lasati la fiert 20 de minute.

Amestecul rezultat se va pune in recipiente bine inchise, iar in fiecare zi va trebui sa consumati cate 3 cani, mai ales daca aveti probleme cu stomacul. Expertii in nutritie spun ca acest sirop este un bun laxativ, diuretic si depurativ.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de bune sunt dudele pentru ulcerul gastric?

Lasă un răspuns