Dieta Crono, dieta in care poti manca orice dar la ora potrivita0 Comments

Publicat in:
Etichete: cat slabesc, despre dieta crono, dieta crono, dieta cu lamaie cat slabesc, meniu, pareri, principii

Dieta Crono, numita si dieta dupa ceas, este foarte interesanta deoarece iti permite sa mananci aproape orice, DAR la ora potrivita. Creatorul dietei, Simon Delabos, a redat urmatorul principiu: Corpul uman functioneaza intr-un ritm anume de care trebuie sa tinem cont.

Este de preferat ca in dieta Crono alimentele sa fie consumate mai mult dimineata si la pranz, iar seara este indicata mancarea usoara.

Dieta crono

Dieta crono

In general, grasimile sunt acumulate seara, deoarece corpul se pregateste de somn. Simon Delabos a conceput si un meniu, in care maximul caloriilor consumate trebuie sa fie intre 1400 – 1500 de calorii pe zi. Dieta Crono este mult mai eficienta in cazul barbatilor deoarece nivelul arderilor din organism este mult mai rapid decat cel al femeilor.

Aceasta dieta va garanteaza pierderea a 5-7 kilograme in doar 2 saptamani respectand orele de masa si avand o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Meniu dieta Crono

Va propunem o varianta de meniu specifica dietei Crono:

Micul dejun
Micul dejun trebuie sa fie bogat din punct de vedere nutritional deoarece este considerat ca fiind cea mai importanta masa a zilei. Drept exemplu, se pot manca 100 de grame de branza slaba, 20 de grame de unt, o felie de paine si o bautara fara zahar. De asemenea , se poate alege cafeaua sau ceaiul.

Masa de pranz
Pranzul trebuie sa contina o baza proteica importanta. Este indicat sa se consume carne de pui la gratar acompaniata cu garnitura de legume . Este strict interzisa painea sau desertul.
Intre pranz si cina poate exista o gustare usoara ce poate fi alcatuita fie dintr-un fruct, fie dintr-un pahar de suc de fructe.

Cina
Cina trebuie sa fie cea mai putin bogata din punct de vedere caloric . Aceasta poate sa contina doar un singur aliment – se recomanda pestele la gratar cu lamaie sau o salata de legume verzi.

Reguli dieta Crono

Reguli principale de urmat in cadrul dietei Crono:

  1. Mesele trebuiesc consumate in fiecare zi la aceeasi ora. In felul acesta, efortul organismului pentru digestie se reduce considerabil, cu pana la o patrime;
  2. Se evita cat de mult se poate excesele alimentare precum alcoolul, grasimile, zaharul, sau prajelile;
  3. Dupa terminarea dietei se recomanda un stil de viata sanatos si limitarea alimentelor rele.
  4. Este necesar sa bem cat mai multa apa pentru a ne hidrata. Nu este recomandat ca pe timpul mesei sa se bea apa, ci doar intre mese. Varianta corecta de hidratare este cu jumatate de ora inainte sau cu jumatate de ora dupa masa.
  5. Dieta Crono supranumita si dieta dupa ceas, are la baza principiul conform caruia organismul asimileaza alimentele in mod diferit, in functie de ora la care acestea au fost consumate.

Pareri despre dieta Crono

Daca ai urmat si tu dieta Crono, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Crono, dieta in care poti manca orice dar la ora potrivita

Lasă un răspuns