Dieta calugarilor budisti0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta calugarilor, dieta calugarilor budisti, dieta zen, pareri, principii, reguli

Cu totii ne gandim la calugarii din manastirile budiste ca fiind persoane simple, care se hranesc sanatos si cu multa moderatie, care postesc foarte des si sunt sanatoase pana la varste inaintate. Secretul siluetelor lor nu consta in vreo cura de slabire moderna, ci in stilul de viata si de mancare cumpatat.

Dieta calugarilor budisti

Dieta calugarilor budisti

Ce presupune dieta calugarilor budisti?

Dieta calugarilor budisti are cateva reguli de baza, care trebuiesc respectate.

Legile budiste interzic sa se faca rau plantelor, prin urmare calugarii nu consuma radacina plantelor, cum ar fi: cartofii, morcovul, ceapa. Pe de alta parte acestia au voie sa manance partea superioara, cum ar fi; cerealele si fructele. In anumite ramuri ale budismului sunt interzise si legumele si carnea, mai putin cea de peste.

Cum budismul pune mare accent pe echilibru, cumpatarea se aplica si la masa. Astfel, daca ascultam sfaturile calugarilor, va trebui sa va opriti din mancat nu atunci cand sunteti satul, ci atunci cand muschii abdomenului incep sa se intinda.

Hidratarea este foarte importanta in aceasta dieta. Un „secret” al calugarilor este acela de a consuma apa fiarta, cat mai fierbinte, dimineata imediat dupa ce s-au trezit. Aceasta este recomandata si dupa 20 de minute de la fiecare masa.

La mesele budistilor meniul este compus dintr-un singur fel de mancare, pentru ca glucidele sa nu se amestece cu proteinele si sa ingreuneze digestia.

Programe de sanatate publica speciale pentru calugarii budisti

In Asia exista chiar programe de sanatate publica, programe ce-i au ca tinta chiar pe calugari si care urmaresc sa corecteze obiceiurile alimentare si nivelul de efort fizic pe care acesti calugari il au in fiecare zi.

Programul care li se adreseaza a avut doua parti. Prima s-a adresat calugarilor, cealalta, persoanelor care doneaza mancarea. Calugarii budisti se hranesc doar din ofrandele credinciosilor. Acestia umplu bolul calugarului, dictand, practic, dieta sa.

Primind multe obiecte, printre care si un cordon gradat, acestia au posibilitatea de a-si masura circumferinta abdomenului prin intermediul gradatiilor. In acest fel, ei isi dau seama daca au slabit si cat anume sau daca s-au ingrasat.

Dieta calugarilor budisti nu prea este variata, limitandu-se la maximum trei boluri de orez pe zi, la care se adauga legume, intr-o cantitate cel putin egala cu cea de orez. Totodata, trebuie sa se manance peste cel putin de trei ori pe saptamana si sa nu se puna in mancare mai mult de trei linguri de lapte de cocos.

Ca si hidratare li s-a recomandat sa consume lichide bogate in proteine, cum ar fi laptele de vaca si iaurtul.

Un alt regim inspirat din stilul de viata al calugarilor budisti este dieta Zen. Aceasta este adaptata epocii moderne. Cerealele trebuie sa constituie baza fiecarei mese, asa ca cel putin 60% din meniuri au la baza orez (de preferat ar fi cel integral) sau ovaz, secara si mei. Este interzis consumul de grau si de faina din acesta.

Cerealele sunt combinate cu legume proaspete, facand exceptie vinetele si rosiile. Ocazional se pot manca peste, lactate si fructe. Nu se accepta alimentele care au fost procesate, cele care au fost indulcite sau colorate artificial, drojdia, praful de copt, condimentele, sosurile, sarea.

Pareri despre dieta calugarilor budisti

Daca ai urmat si tu dieta calugarilor budisti, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarec favorul la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta calugarilor budisti

Lasă un răspuns