Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/corpul/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3026
BPOC, una dintre cele mai mortale boli de plamani - Corpul Uman - Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

BPOC, una dintre cele mai mortale boli de plamani0 Comments

Publicat in: Fără categorie


In intreaga lume, peste 210 milioane de persoane sunt afectate de BPOC sau bronhopneumopatia obstructiva cronica.

BPOC

BPOC

Ce este BPOC

Specialistii sustin ca BPOC reprezinta o afectiune pulmonara cu impact devastator atat asupra celor afectati de aceasta boala, cat si asupra familiilor acestora.

Potrivit BBC, aceasta afectiune ucide in fiecare an milioane de oameni la nivel mondial. Ca sa va determinati riscul conactarii acestei boli este nevoie sa va faceti un test care se numeste spirometrie.

Expertii ne anunta ca, cu cat BPOC este depistat mai devreme, cu atat tratamentele pot fi mai eficiente.

Cauze de imbolnavire – BPOC

In intreaga lume, cel mai des intalnit factor de risc pentru BPOC este fumatul, insa exista si alti factori de risc: pulberile industriale si noxele chimice existente in mediul de lucru, ca si fumul produs prin arderea combustibililor biologici: carbune, lemn sau gunoi de grajd, folosite pentru incalzire sau pentru a gati.

Astfel, peste 3 milioane de persoane au decedat in 2010 din cauza BPOC, cifra reprezentand 5% din totalul deceselor la nivel mondial.

Peste 90% din totalul decesele prin BPOC se inregistreaza in tarile cu venituri mici-medii, unde strategiile de prevenire si control nu sunt implementate inca sau lipsesc.

Cum arata pacientul tipic care sufera de BPOC?

In Romania, pacientii se prezinta prea tarziu la medicul de familie si afectiunea este depistata de cele mai multe ori in stadii severe. Expertii sustin ca in ultimii 20 de ani rata deceselor la femei a crescut cu 38,2%, fata de 27%, rata deceselor la barbatii care au BPOC.

Potrivit medicilor, pacientul tipic cu BPOC este barbat, cu varsta peste 50 de ani, care fumeaza de multi ani, are un venit scazut si consuma frecvent si alcool.

Speranta de viata

Specialistii sustin ca aceasta boala scade, in medie, speranta de viata cu 20 de ani, iar in cazul in care pacientii ar fi tratati corespunzator, numarul de spitalizari s-ar diminua cu pana la 25%. BBC anunta ca afectiunea denumita BPOC este singura cauza majora de deces care a crescut semnificativ in ultimii ani, cu circa 163%.

De pilda, spre comparatie, bolile cardiovasculare s-au diminuat cu peste 50%, iar accidentele vasculare cerebrale au scazut cu 64%.

Sursa citata mai arata ca toate costurile generate prin scaderea productivitatii muncii in Uniunea Europeana cauzate de BPOC sunt de 28.5 miliarde euro pentru fiecare an in parte.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 19.79 RONMaxi life echinaceea


Echinacea 500 mg
30 capsule

Caracteristici:
Echinacea este un adevărat “vaccin natural”. Aceasta sporeşte abilitatea celulelor de a distruge bacteriile, de a inhiba virusurile şi de a spori imunitatea organismului la marea majoritate a afecţiunilor infecţioase, conducând la creşterea numărului de celule imune din sânge. Planta este folosită cu succes în cazul infecţiilor respiratorii. Astfel, Echinacea are cea mai mare eficienţă dacă este folosită încă de la primele simptome ale răcelii sau gripei: durere în gât, senzaţie de amorţeală a întregului corp, dureri musculare, etc. Consumarea acestui produs este benefică şi dacă răceala s-a instalatat înainte de administrarea echinaceei deoarece va scurta durata afecţiunii. În plus, persoanele care au frecvent ganglionii inflamaţi şi care la primele zile friguroase se confruntă cu amigdalite, răguşeală, curgerea nasului, lăcrimarea ochilor, pot să apeleze la echinacea.
Asfel, produsul este util oricui în sezonul rece sau la trecerea de la un anotimp la altul.

Efecte:
•    Stimulează imunitatea naturală şi creşte rezistenţa organismului;
•    Împiedică instalarea  răcealii sau a gripei;
•    Grăbeşte refacerea după răceală/gripă;
•    Întăreşte organismul expus la stres;
•    Are rol adjuvant în perioada de convalescenţă după afecţiuni cornice.

Precauţii:
•    Nu se administrează copiilor sub 3 ani.
•    A se păstra la loc întunecos, ferit de căldură, sub 25oC.
•    Nu lăsaţi la îndemâna şi vederea copiilor.
•    Nu folosiţi produsul după data expirării.
•    Acest produs este supliment alimentar şi nu înlocuieşte un regim alimentar variat.
•    Nu depăşiţi doza zilnică recomandată.

Administrare:
•    Adulţi: câte 2-3 capsule de Echinacea de 3 ori pe zi, înainte de masă.
•    Copii peste 5 ani: câte o capsulă de Echinacea de 2 ori pe zi, înainte de masă.
•    Copii între 3 - 5 ani: câte o capsulă de Echinacea  pe zi, înainte de masă.
Se administrează timp de 3 săptămâni cu o pauză de 3 săptămâni după care urmează alte 3 săptămâni de administrare. Se fac 3-4 cure pe an.
   
Compoziţie:
Echinacea purpurea 500 mg [...] 

Link-uri Sponsorizate

BPOC, una dintre cele mai mortale boli de plamani

Lasă un răspuns