Coada soricelului, un calmant excelent pentru piele0 Comments

Publicat in:
Etichete: calmant, coada soricelului, medicina, piele, remediu

Despre coada-soricelului

Planta denumita coada-soricelului poate fi intalnita la limita unor paduri si atinge inaltimea de 80 cm cu frunzele zimtate.

Coada soricelului

Coada soricelului

Coada-soricelului are florile de culoare alba spre roz, iar aceasta planta se culege pe soare, in perioada de inflorire.

Ce contine?

Printre substantele pe care le contine coada soricelului se numara ulei eteric, acizii achileic, formic, auteic, aconitic, ascorbic, linoleic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic metilic, flavone, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, dextine, aminoacizi, proteine, taninuri.

In plus, ea contine fier, mangan, zinc, cupru, cadmiu, nichel, siliciu si calciu.

Cum te ajuta?

Specialistii spun ca aceasta planta are niste capacitati uimitoare, mai ales datorita uleiului volatil pe care il contine.

Acest ulei poate fi intrebuintat ca si calmant gastric, intestinal, antiinflamator, dezinfectant, antispasmodic si regenerator de tesuturi.

Planta are calitati calmante si aseptice, asa ca distruge cu succes microorganismele, provoaca strangerea tesuturilor, modereaza secretiile si usureaza cicatrizarea.

Expertii o recomanda ca remediu natural pentru tratarea bolilor aparatului urinar, a constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali sau starilor de nervozitate.

Planta are efect si asupra globulelor rosii de la nivelul maduvei osoase, fiind folosita pentru tratarea congestiilor cerebrale.

Daca aveti tenul uscat sau cateva rani sau zgarieturi, trebui spus ca in medicina populara inflorescentele de coada soricelului se folosesc cu succes.

In plus, in cazul in care va doare dantura, se poate calma durerea cu cu ajutorul frunzelor de coada soricelului pisate si a unui catel de usturoi.

Trebuie sa mai stiti ca ceaiul preparat din florile si frunzele de coada soricelului este foarte bun recomandat pentru:

  • vindecarea durerilor menstruale,
  • menopauzei,
  • constipatiei,
  • nervozitatii,
  • cistitei,
  • leucoreei,
  • eliminarea viermilor intestinali,
  • tratarea afectiunilor cavitatii bucale,
  • calmarea tenurilor iritate,
  • inlatura starea de tensiune readucand calmul.

Pentru instalarea menopauzei, dereglari ale ciclului menstrual se bea ceai de coada-soricelului, cate o cana pe zi.

Pentru a avea efectul scontat, aceasta infuzie se prepara din doua lingurite cu varf de planta la 500 ml de apa si se consuma zilnic timp de 2 saptamani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Coada soricelului, un calmant excelent pentru piele

Lasă un răspuns