Castanul salbatic si beneficiile sale pentru corp0 Comments

Publicat in:
Etichete:beneficii, castan salbatic, corpul uman, experti, studii, substanta

Unul dintre copacii ale caror frunze, flori si seminte sunt utilizate pentru sanatate este castanul salbatic.

Acesta are niste calitati foarte benefice pentru corpul uman. Trebuie spus ca expertii recomanda o mare atentie in cazul esculinei, substanta continuta de castanul salbatic. Aceasta poate provoca moartea, in cazul in care va fi consumata de oameni in stare cruda.

Beneficii castan salbatic

Beneficii castan salbatic

Tratamentul varicelor

Potrivit unor studii efectuate recent, semintele si frunzele de castan salbatic sunt folosite pentru tratarea venelor varicoase, hemoroizilor, precum si in tratamentul flebitei.

Febra si prostata marita

De asemenea, profesionistii mai spun ca semintele de castan salbatic sunt indicate pentru tratarea unor afectiuni precum diareea, febra si prostata marita.

Imbunatateste sistemul circulator

Specialistii sunt de parere ca semintele de castan salbatic pot fi prelucrate, iar extractul provenit din ele se foloseste pentru tratarea afectiunilor sistemului circulator.

Trateaza tusea si artrita

De asemenea, trebuie sa stiti ca frunzele de castan salbatic sunt foarte indicate in tratarea unor eczeme sau dureri menstruale, precum si pentru tratarea tusei, artritei si durerilor articulare.

In Africa, medicii din vechime foloseau scoarta de castan salbatic este utilizata in malarie si dizenterie. Ca urmare a unor cercetari s-a observat ca administrarea extractului de seminte de castan salbatic poate sa diminueze semnificativ unele simptome de circulatie proasta: varice, dureri, umflarea picioarelor si retentia apei.

Castanul salbatic elimina apa din corp

Expertii sustin ca acest castan salbatic contine o substanta care subtiaza sangele si care detine capacitatea de a ingreuna scurgerea lichidelor de la nivelul venelor si capilarelor. De asemenea, trebuie spus ca substanta mentionata poate elimina apa din corpul uman prin intermediul urinei.

Profesionistii din domeniu spun despre castanul salbatic ca este sigur pentru oameni numai cand este utilizat pe termen scurt sub forma de extract standardizat din seminte. Este absolut indicat sa cumparati numai acele produse care nu contin esculina.

Efecte secundare

Expertii spun ca produsele din castan salbatic pot provoca uneori efecte secundare precum ameteli, dureri de cap, tulburari la nivelul stomacului si iritatie.

De exemplu, trebuie sa stiti ca polenul florilor de castan salbatic pot provoca reactii alergice. Mai mult, semintele, coaja, florile si frunzele castanului salbatic sunt otravitoare si pot cauza chiar moartea atunci cand sunt ingerate.

Printre semnele intoxicatiei se afla tulburari ale stomacului, probleme renale, spasme musculare, stare de slabiciune, pierderea coordonarii, pupile marite, varsaturi, diaree si rigiditate.

In plus, consumul de seminte crude, scoarta, flori sau frunze este nociv si poate duce la deces. Nu se cunosc suficiente date cu privire la siguranta utilizarii in timpul sarcinii sau alaptarii a extractului de seminte de castan salbatic din care s-a eliminat esculina.

Expertii spun sa evitati folosirea castanului salbatic daca sunteti insarcinata sau daca alaptati.

Potrivit nutritionistilor, castanul salbatic are capacitatea de a diminua nivelul zaharului din sange. In cazul in care suferiti de diabet, trebuie sa manifestati atentie semnelor de hipoglicemie si sa verificati cu atentie nivelul de zahar din sange.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 163.89 RONSuper royal agaricus 120cps flacon maitake products


Super royal agaricus 120cps flacon maitake products
Producator: Mushroom Wisdom, SUA

Descriere: Agaricus, ciuperca medicinala de exceptie, eficienta in stimularea imunitatii, protejarea aparatului urinar si in terapiile complementare antitumorale.

Compozitie per 4 tablete: Agaricus (Agaricus blazei Murill) extract 12:1 480mg, Agaricus (Agaricus blazei Murill) pulbere 500mg, Maitake TD-Fraction (oferind 10% proteoglucani activi) 100mg, Vitamina C 80mg.

Efecte adjuvante:

imunostimulator puternic prin:

stimularea functiei de fagocitoza a macrofagelor, celulelor natural ucigase (NK)
cresterea productiei de interferon si interleukine IL-1 si IL-2 


protector renal prin echilibrarea metabolismului hidroelectrolitic (mentinerea in limite normale a cantitatii de apa din organism si mentinerea constanta a concentratiei de ioni (Na, Cl, K, Ca) din plasma si urina) in: 

nefrita interstitiala sau pielonefrita, sindrom nefrotic, insuficienta renala cronica
hipoparatiroidism secundar
reducerea pierderii calciului prin urina
hiperaldosteronism secundar, hiperplazia congenitala a glandelor suprarenale (regleaza si producerea nivelului de aldosteron) 


complementar in terapiile antitumorale, ajuta la:

inhibarea angiogenezei, metastazelor, ritmului de crestere a tumorilor
inducerea apoptozei celulelor tumorale si protejarea celulelor sanatoase
imbunatatirea calitatii vietii
imbunatatirea efectelor pozitive ale chimioterapiei si protejarea functiei de hematopoieza a maduvei osoase


adaptogen (stimuleaza selectiv functiile organismului ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar)
antioxidant prin reducerea nivelului de radicali liberi in stresul oxidativ; imbunatateste rata de folosire celulara a oxigenului
antidiabetic (creste sensibilitatea receptorilor celulari de insulina)
neuroregenerator (stimuleaza factorul de crestere neuronala)
reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor, antihipertensiv
protector cardiovascular: antitrombotic, mentine functia endoteliala prin reducerea aderarii si agregarii plachetare
protector pulmonar (ameliorează tusea, dispneea, detoxifica plamanii fumatorilor)
protector hepatic
antialergic (inhiba productia de histamina)

Mod de administrare:
cate 2 tablete de 2 ori/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate.


Continut:
120 tablete vegetale [...] 

Link-uri Sponsorizate

Castanul salbatic si beneficiile sale pentru corp

Lasă un răspuns