Zmeura si tratarea infertilitatii0 Comments

Publicat in:
Etichete: asia, avantaje, beneficii, decoct, femei, infertilitate, menstrual, Tratament, zmeura

Despre zmeura

In urma studiilor unor savanti din Germania s-a observat ca actiunea preparatelor din zmeura asupra aparatului reproducator feminin este deosebit de benefica. Cercetatorii sustin ca zmeura are capacitati antioxidante de neinlocuit, adica de circa 50 de ori mai mari decat capsunile, de 10 ori decat rosiile si de 3 ori decat kiwi.

Beneficii zmeura

Beneficii zmeura

Originea acestui fruct se gaseste undeva in Asia Mica, unde planta crestea pe muntele Ida, iar prima mentionare a zmeurei a fost intr-un tratat englez de plante medicinale, care dateaza din 1548.

Zmeura este utila in:

  • raceli,
  • bronsite acute sau cronice,
  • congestie pulmonara,
  • tuberculoza pulmonara si
  • tuse.

Este bine sa luati cate 6 linguri pe zi de sirop de zmeura in cazul multor afectiuni.

Afectiuni renale

In tara noastra, zmeura era utilizata in caz de raceli, febra, dureri de cap, de stomac, de inima, iar ceaiul de mladite tinere se bea seara in afectiuni renale. Expertii in fitoterapie sustin ca afectiunile respiratorii pot fi tratate cu zmeura ca urmare a proprietatilor sale emoliente, expectorante si antifebrile.

Trebuie spus ca ceaiul din frunze de zmeura era folosit din cele mai vechi timpuri in medicina populara din unele tari din Europa, China si America pentru tratarea femeilor gravide care aveau probleme.

Astm bronsic

Ceaiul din frunze indulcit cu miere se indica in raguseala persoanelor care isi solicita excesiv corzile vocale. In astmul bronsic se recomanda cate 50 g de decoct din radacini de zmeura, de 4-6 ori pe zi.

Mai trebuie spus ca taninul din compozitia zmeurei are efecte reglatoare antidiareice, flavonoizii regleaza spasmele gastrointestinale, iar vitamina K opreste sangerarile in caz de rectocolite hemoragice.

De asemenea, zmeura contine flavonoide care au un efect antispastic, antiinflamator si antimicrobian, reducand colicile renale si infectiile urinare din cistite, pielite, nefrite, uretrite sau prostatite.

Afectiuni genitale

Pentru cazul unor afectiuni genitale femenine, specialistii sustin ca extractele din muguri si mladite de zmeur pot fi administrate cu 15 minute inainte de masa de 2-3 ori pe zi. Acestea au rolul de a calma sangerarile vaginale anormale, fortifica peretele uterin, relaxeaza uterul si echilibreaza fluxul sangvin catre organele reproducatoare.

Infertilitate

Trebuie sa mai stiti ca ceaiul din frunze de zmeura este si un adjuvant in infertilitate si in tratamentul tulburarilor grave de ciclu menstrual, care nu au raspuns la nici o alta forma de tratament.

De asemenea, daca aveti probleme cu sistemul digestiv, puteti lua o pulbere din frunze de zmeura, care contine fibre. Acesta este apreciat de catre experti drept un excelent tonic si are un efect de reglare a digestiei in caz de constipatie.

Diabet

In cazul celor care sufera de diabet se recomanda cure indelungate cu zmeura pentru stabilizarea glicemiei si pentru stimularea secretiei de insulina a pancreasului. Totusi, in acest caz este necesara colaborarea cu medicul curant pentru a se evita pericolul aparitiei hipoglicemiei. Expertii sunt de parere ca zmeura poate fi consumata de diabetici deoarece cele doua glucide din zmeura, fructoza si xilitolul, nu cresc glicemia.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Zmeura si tratarea infertilitatii

Lasă un răspuns