Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 30, 2014

BPOC, una dintre cele mai mortale boli de plamani

Publicat pe 30 iun. 2014 at 5:30am

In intreaga lume, peste 210 milioane de persoane sunt afectate de BPOC sau bronhopneumopatia obstructiva cronica.

Ce este BPOC

Specialistii sustin ca BPOC reprezinta o afectiune pulmonara cu impact devastator atat asupra celor afectati de aceasta boala, cat si asupra familiilor acestora.

Potrivit BBC, aceasta afectiune ucide in fiecare an milioane de oameni la nivel mondial. Ca sa va determinati riscul conactarii acestei boli este nevoie sa va faceti un test care se numeste spirometrie.

Expertii ne anunta ca, cu cat BPOC este depistat mai devreme, cu atat tratamentele pot fi mai eficiente.

Cauze de imbolnavire – BPOC

In intreaga lume, cel mai…

Slabire rapida dupa sarcina

Publicat pe 30 iun. 2014 at 5:15am

Imediat dupa ce au nascut, femeile se gandesc la posibilitatile pe care le au pentru a reveni la greutatea inititala, cea pe care o aveau inainte de a avea un copil. Expertii in domeniul nutritional spun ca o femeie poate avea un abdomen cum isi doreste chiar si dupa ce a nascut, in cazul in care va respecta cateva reguli destul de simple.

Renunta la sare

Nutritionistii recomanda renuntarea la produsele care contin sare. O femeie care tocmai a nascut ar trebuie sa renunte la sare, deoarece in acest fel…

Tintaura, inamicul asteniei

Publicat pe 30 iun. 2014 at 5:00am
Despre tintaura

Printre plantele care cresc in tara noastra se gaseste si tintaura, o planta anuala sau bienala, din familia gentianaceelor.

Tintaura se poate folosi sub forma de ceai si est foarte buna pentru combaterea asteniei. Tulpina plantei are circa 50 de cm, iar frunzele sunt opuse sub forma de stea, cu flori albe si roz. In Romania, aceasta floare infloreste la inceputul verii.

Tintaura traieste in zonele calde, cu clima temperata, iar in Romania se gaseste pe dealurile insorite, tufarisurile, zonele despadurite.

Beneficii tintaura

Expertii sustin ca la aceasta planta, substanta amara continuta de ea stimuleaza pofta de mancare.

De asemenea, aceasta…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,