Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 25, 2014

Mangosteenul, fructul tropical care trateaza bolile pielii

Publicat pe 25 iun. 2014 at 5:30am

Mangosteenul este un arbore care isi are originea in Asia de Sud sau Indonezia si se mai gaseste in Peninsula Malay, Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Vietnam si Insulele Moluce.

In ultimele doua sute de ani, mangosteenul a fost cultivat in zonele tropicale, cum ar fi India, Honduras, Brazilia si Australia. Speciile acestui fruct prospera in zone cu clima calda si umeda sau tropicale.

Cum arata

Fructul este rotund, de 2,5 pana la 7,5 cm in diametru si cantareste circa 75 – 150 g. Are culoarea verde pal atunci cand este imatur si violet intunecos, cand este pe deplin copt. Pulpa din…

Dieta cu rosii

Publicat pe 25 iun. 2014 at 5:15am

Rosiile sunt mai gustoase si mai aromate, mai coapte sub razele soarelui in lunile de vara – iulie, august. Pline de savoare, reprezinta si un ingredient pentru o dieta ce te ajuta sa slabesti repede si sanatos!

Rosiile sunt surse minunate de vitamine, fibre si minerale, prin urmare ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al fiecarui membru al familiei, indiferent de varsta. Stiai ca un bol cu salata de rosii (aproximativ 180 grame) iti ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina C? Rosiile mai contin si vitaminele A, K, B6, B1 si vitamina E, precum si potasiu, acid folic, magneziu, fier si proteine.

[caption id=”attachment_18169″ align=”aligncenter” width=”300″…

Prazul, inamicul diabetului

Publicat pe 25 iun. 2014 at 5:00am

Prazul reprezinta o leguma apreciata de experti drept un adevarat dusman al diabetului. Planta are o origine mediteraneana si reprezinta o varietate de usturoi oriental. Prazul are un efect detoxifiant si a fost folosit de vechii egipteni in alimentatie, cat si ca medicament.

Ce contine

Nutritionistii spun ca prazul diminueaza colesterolul, elimina apa in surplus din tesuturi, fiind o sursa nutritionala importanta de flavonoizi, folati, polifenoli, vitamine – A, B6, C, K, minerale – mangan, fier, seleniu, potasiu, zinc, magneziu, fibre solubile si insolubile.

Anemia tratata cu praz

Prazul este foarte util pentru tratarea unor afectiuni precum anemia datorita fierului. El…