Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 5, 2014

Ginsengul, radacina longevitatii

Publicat pe 05 iun. 2014 at 5:30am
Despre Ginseng

In China, ginsengul se numeste Ren-Shen, denumire care se poate traduce Radacina – Om, datorita asemenarii sale cu structura fiintei umane. Chinezii sustin ca aceasta planta uimitoare are nenumarate proprietati de vindecare si regenerare a organismului uman, asigurand o viata lunga.

Cele mai noi studii ale expertilor arata faptul ca substantele active din acesta, ginsenoizi, dupa cum sunt denumite au proprietati antiinflamatorii, antioxidante si chiar stopeaza dezvoltarea tumorilor de tip malign si benign.

De exemplu, ginsengul coreean, poate fi gasit in intreaga lume in diferite preparate, iar in Asia este folosit de peste 7.000 de ani datorita proprietatilor…

Beneficiile castravetilor in dieta

Publicat pe 05 iun. 2014 at 5:15am
Castravetii in dieta

Printre numeroasele legume care au calitati terapeutice si care se pot folosi cu succes si in cadrul unor cure de slabire se afla si castravetii. Expertii in nutritie sustin ca acestia sunt cunoscuti in intreaga lume ca fiind printre cele mai sanatoase legume.

Din cauza ca acestia sunt stropiti cu pesticide, este foarte important sa stii originea castravetilor pe care ii folosesti.

Castravetele ajuta la pierderea in greutate, din cauza ca este foarte bogat in apa si fibre. In acest fel, poate ajuta organismul la eliminarea toxinelor si la o mai buna digestie. Expertii…

Cat de buna este pentru sanatatea ta planta ochiul-boului?

Publicat pe 05 iun. 2014 at 5:00am
Despre ochiul-boului

Ochiul-boului este o planta de gradina, insa are foarte multe aplicari si in domeniul fitoterapiei.

Planta se mai numeste si Calistephus Compositae, denumirea provenind de la cuvintele din limba greaca „cea mai frumoasa” si „cununa”, mai ales pentru ca are niste flori foarte frumoase.

Ochiul-boului este o planta originara din Asia, mai precis din China si Japonia. Potrivit expertilor, se stie ca cel mai mare efect terapeutic il au florile de culoare violet.

Dureri de cap si insuficienta cardiaca

Aceasta planta este utilizata in medicina traditionala in scopul tratarii durerilor de cap si a insuficientei cardiace.

Pentru acest…