Supa de linte, buna pentru slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum se prepara, cura de slabire cu linte, dieta, grecia, reteta, slabit, supa de linte

Cuprins articol:

Lintea

Considerata cea mai digestiva leguminoasa, datorita fibrelor vegetale din componenta sa, lintea este folosita tot mai mult in alimentatie.

Lintea are o valoare nutritiva ridicata, ca sa nu mai vorbim de continutul bogat de minerale.

Supa de linte

Supa de linte

De aceea, consumarea ei, mai ales in combinatie cu alte legume, reprezinta o extraordinara metoda de imbunatatire a sanatatii organismului nostru.

Va propunem o supa de linte, foarte sanatoasa, cu un continut variat de legume. Dupa gust, puteti creste cantitatea unei anumite legume.

Aceasta reteta se bazeaza pe multa telina, marar si anason.

Daca va intereseaza, trebuie sa stiti ca prepararea ingredientelor dureaza 30 de minute, iar gatirea supei, inca 45. Reteta este originara din Grecia, poate si pentru faptul ca anasonul, cu gust dulce, picant, aromat, amestecat printre celelalte condimente, a fost cunoscut de poporul elen, inca de acum 3.000 de ani.

Care sunt totusi produsele si cantitatile necesare pentru 10-12 persoane: 200 g. de linte, o telina, 3 morcovi, un cartof, verdeturi (marar, fenicul comun, patrunjel), 3 linguri ulei de masline, 3 cepe, 10 legaturi ceapa verde, 3 catei de usturoi, un dovlecel, 5 rosii uscate, rosii conservate (o cutie mare sau un borcan, de preferat sa fie bucati), vara proaspete, o lingurita de bulion (foarte concentrat), chimen, sare, piper, dupa gust, apa.

Cum se prepara?

Pentru a prepara aceasta supa se pune lintea in apa, pentru a fierbe, timp de 5 minute. Se scurge, dupa care este lasata deoparte. Intr-o cratita mare se „astern” legumele: telina, morcovul, ceapa (taiata in rondele), cartoful si dovlecelul, taiati in cubulete.

Continuati cu verdeata tocata, uleiul de masline, nu uitati usturoiul si celelalte ingrediente. Toate sa fie acoperite de apa. Lasati-o sa dea in clocot, apoi reduceti temperatura.

Cratita va avea, fireste, un capac, iar legumele fierb molcom. Cand veti constata ca au devenit moi, adaugati lintea, dupa care mai fierbeti inca o jumatate de ora.

Unii recomanda, inainte de a pune lintea la fiert, lasarea ei la inmuiat, peste noapte, asa cum facem si cu boabele de fasole. Supa se poate servi cu paine proaspata, ulei si otet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Supa de linte, buna pentru slabit

Lasă un răspuns